Male balerine iz Niša osvojile podijum, žiri i publiku

Male balerine iz Niša osvojile podijum, žiri i publiku
Podeli:

Baletski studio „Akademija“ Studentskog kulturnog centra Niš osvojio je najviše nagrada na 34. Festivalu umetničke igre „Dani igre“ u Beloj Palanci, čime je dobio laskavu titulu sveobuhvatnog pobednika ovog takmičenja.

Male balerine iz Niša zablistale su u punom sjaju i pokazale svoju gracioznost i talenat. Anika Nikić (7 godina) osvojila je prvo mesto izvodeći koreografiju „Tarantela“.

Simić Dunja (4 godine) pokazala je da  kada je talenat u pitanju godine nisu presudne, pa se tako u konkureniciji devojčica uzrasta od 6-8  godina, igrajući „Italijansku polku“ izborila za drugo mesto,  kao i Minja Živković (5 godina) koja je, plešući „Porcelansku lutku“, osvojila treće mesto.

Na takmičenju je zablistala i Lenka Milićević (11), koju je koreografija „Prekrasni vrt“ dovela do pobedničkog postolja i ona je u svojoj kategoriji zauzela drugo mesto. Grupnom koreografijom „Veseli pilići“ balerine i baletani ovog studija osvojili su treće mesto.

Svi smo zaista ponosni na našu decu. Ona su dala sve od sebe, a imali su i ogromnu podršku roditelja, koji su zajedno sa nama sve to izneli. Mi smo jedan tim koji odlično funkcioniše, a ovi rezultati to i dokazuju“, navodi Vladislava Milosavljević, umetnički rukovodilac baletskog studija „Akademija“.

Inače, Baletski studio „Akademija“ SKC Niš,  organizuje upis u pripremni razred osnovne baletske škole „Dimitrije Parlić“ (Pančevo). Pravo upisa u pripremni razred imaju devojčice i dečaci uzrasta 8-10 godina sa ili bez baletskog predznanja. Ovo malim balerina i baletanima daje mogućnost da vanredno pohađaju osnovno baletsku školu, a nastava će se održavati u prostorijama u Nišu.

 


Podeli: