MATURANTSKI PLES

Maturanti plesali kadril u Nišu, Pirotu i Babušnici  

Maturanti plesali kadril u Nišu, Pirotu i Babušnici  
Podeli:

Oko 1.500 niških maturanata, 506 pirotskih i maturanti iz Babušnice, kraj školske godine obeležili su danas tačno u podne tradicionalnim plesom i obaveznim kadrilom, u isto vreme kada i njihovi vršnjaci u 16 srpskih i u brojnim evropskim gradovima, od Berlina do Tokija.

Manifestacija „Maturantski ples“ podrazumeva da učenici završnih razreda srednjih škola i gimnazija u isto vreme u svim evropskim gradovima koji učestvuju, plešu istu koreografiju uz kompoziju „Slepi miš“ Johana Štrausa.

Učenici iz Niša su svoj maturski ples otplesali 13. godinu zaredom. Pozdravio ih je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur rekavši je da učešćem mladih u plesu kadrila pokazujemo da smo deo Evrope, kojoj težimo.

Niške maturante obučavaoje Plesni klub „La luna“

„Maturanti plešu ples koji simobolizuje jedinstvo mladih, mir, toleranciju i slogu medju ljudima i narodima. Više od 1.500 naših sugradjana završava jednu etapu u svom životu i ulazi u mnogo ozbiljniju. Nadam se da će svako od njih naći svoje mesto i ostvariti svoje želje i svoje snove“, istakao je Bandjur.

Koordinator Kancelarije za mlade Stevan Živković je istakao da su ta kancelarija i grad Niš ove godine izdvojili 1,2 miliona dinara za organizaciju maturskog plesa. Maturantska parada u Pirotu

Pirot

Tačno 506 maturanata iz pet pirotskih srednjih škola plesalo je danas na trgu u centru grada, pošto sunajpre prošetali Kejom, poznatim šetalištem kraj Nišave u centru grada. Ovo je 12 godina kako se Maturantska parada održava u Pirotu.

Maturantima se, kao i ranijih godina, obratio gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, poželevši im mnogo uspeha i sreće u životu i daljem školovanju

“Zakoračili ste u svet odraslih, pred vama će biti mnogo ispita u životu i želim vam da ih sve položite sa maksimalnim rezultatima. Gde god da budete sećajte se ovog danas i maturantske parade”, rekao je Vasić.

Babušnica

Slično je bilo i u opština Babušnica koja je i ove godine, po šesti put, učestvovala u organizaciji Maturantske parade. Maturanti iz ove opštine su plesali na centralnom trgu u Babušnici sa vršnjacima Evrope.

Ples je otvorila je predsednica opštine Babušnica Slađana Nikolić, poželevši maturantima puno sreće i uspeha u životu i školovanju, i da se jednog dana kao uspešni akademski građani vrate u Babušnicu i daju svoj doprinos razvoju opštine.

Ove godine srednje škole u Babušnici završava 47 maturanata, 27 Gimnaziju „Vuk Karadžić“, a 20 Tehničku školu. Ispit zrelosti babušnički maturanti proslaviće na „Maturskoj večeri“ 25. maja.

„Maturantski ples-ples sa Evropom “ organizovala je Kancelarija za mlade pod pokroviteljstvom opštine Babušnica

 

Fotografije iz Pirota: Daniel Kop

Fotografija: Dom kulture Babušnica

 

 


Podeli:
  1. Ništa lepše, divno, sjajno, fantastično, sreća, radost….

  2. Javni Osciloskop 18. maja 2018., 6:04 pm

    Odsečen je ovaj grad smo ne samo od sveta, već i od ostalog dela Srbije. Ne postoji više kultura. Pozorište zadnjih 5 godina nije dovelo ni jednu predstavu drugih pozorišta iz zemlje i regiona. Kolektivni sport po kome je Leskovac bio poznat je zamro odavno. Ne finansira grad luksuz. Informacije se više ne prenose putem etra. Ugašen radio Leskovac koji je bio okosnica dobrog izveštavanja za ceo Jablanički okrug. Ono što je ostalo malo televizija je režimski dirigovano. Novinari prenose što im je napisano u kabinetu gradonačelnika. Istraživačko novinarsko je svedeno na minimum. Sve se to čini radi što većeg zatupljivanja naroda. Ti malobrojni dobri, kvalitetni i lepi sadržaji ostaju ne zapaženi. I vi očekujete da će neko plesati Wiena waltz – Na lepom plavom Dunavu?

  3. sreca,sreca,radost 18. maja 2018., 6:20 pm

    Vratice se kao robovi tigar tyresa i d komanija.

Comments are closed.