SVETSKI DAN ZDRAVE HRANE

Medicinska škola: Prezentacija zdrave hrane i način spremanja

Podeli:

Budući medicinski radnici neće samo medikamentima lečiti pacijente već je njihov zadatak da deluju i preventivno i da ukažu i na zdrave načine ishrane i njeno pripremanje, pa je Svestki dan hrane u Medicinskoj školi Leskovac iskorišćen da se i praktično pokaže kako se priprema zdrava hrana.

Pripremljene su i servirane zdrave namirnice, voće i povrće , pravljeni smutiji, a ukzanao je i na značaj ishrane i zdravih metoda pripreme hrane.

Po principu bolje sprečiti nego lečiti, koristimo priliku da podignemo nivo svesti kod učenika koliko je značajno da zdravim stilovima života spreče bolesti, budu zdravi i uspešni i bogati, jer je zdravlje najveće bogatstvo“, rekla je profesroka  Suzana Cvetković, koordinator akcije.

Inače, učenici su sami osmislili , a profesori i direktor škole materijalno omogućili ovaj način obeležavanja Svetskog dana zdrave hrane.

Pored izložene hrane, dan je bio propraćen i predavanjima o preventivnim i hroničnim bolestima, poput dijabetesa i ateroskloroze, o čemu deca uče iz mnogih predmeta.

(Kraj)


Podeli:
  1. Svaka cast ucenicima koji su spremni na najbolji moguci nacin da pomazu pacijentima zahvaljujuci NAJBOLJIM PROFESORIMA!!!!

Comments are closed.