Medveđa prva u zemlji u oblasti upravljanja ljudskim resursima

Medveđa prva u zemlji u oblasti upravljanja ljudskim resursima
Podeli:

Opština Medveđa zauzela je vodeće mesto u konkurenciji od 60 gradova i opština koje su vrednovane po učincima na implementaciji Zakona o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, zahvaljujući projektu “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi”.

 Konsultant ispred Saveta Evrope, Đorđe Belamarić, izvršio je u petak procenu na osnovu Upitnika za vrednovanje učinka u oblasti Upravljanja ljudskim resursima, koji je pokazao da je Medveđa u potpunosti realizovala projekat, završila obe komponente, i kao takva uspela da se nađe na vrhu u sprovođenju funkcije ljudskih resursa.

Od velikog broja prijavljenih gradova i opština kod Saveta Evrope, Medveđa je uspela da se nađe na listi pilot lokalnih samouprava u kojima se 6 meseci unazad sprovodila kontinuirana obuka.

Cilj obuke je modernizacija i unapređenje opštinske administracije, a najveću korist imaće krajnji korisnici, građani opštine Medveđa.

Trenutno se nalaze na prvom mestu, ispred grada Smedereva koji je do sada bio vodeći u ovoj oblasti, zahvaljujući službenicima za upravljanje ljudskim resursima koji su implementirali pilot projekat sa ciljem da osiguraju da su odgovarajući ljudi sa pravim znanjem i veštinama, na pravom mestu i u pravo vreme.

Vizija i cilj opštine Medveđa je da ima stručne, kvalitetne i posvećene kadrove, koji posao obavljaju predano, savesno i profesionalno, poštuju vrednosti organizacije i etički kodeks, koji teže ka stalnim ličnim i profesionalnim razvojem, ulažući maksimalne napore kako bi kvalitet usluga za građane i privredu bio na najvišem mogućem nivou.

Partneri na projektu bili su SКGO, Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu i Savet Evrope, uz finansijsku podršku Evropske Unije.

(kraj)


Podeli:
  1. Kakva ironija, stručni, kvalitetni i posvećeni naročito

Comments are closed.