IN MEMORIAM Umro Dragan Nikolić

IN MEMORIAM Umro Dragan Nikolić
Podeli:

Dugogodišnji direktor pirotskog “Tigra“ Dragan Nikolić umro je u 72. godini.

Ostavio je neizbrisiv trag u istoriji privrede Pirota i cele zemlje, saopštila je  Kompanija “Tigar Tajers“

Komemoracija će biti održana u  svečanoj sali Grada Pirota danas sa početkom u 19 sati. Sahrana je u nedelju, 9. jula  na  Tijabarskom groblju u Pirotu u 12 sati.

Po struci diplomirani inženjer elektrotehnike, kao stipendista fabrike,  1970. godine počeo je svoju karijeru u “Tigru“. Jedno vreme bio je direktor Sektora za inženjering i konstrukciju, a zatim direktor  Održavanja i energetike, kao i direktor fabrike “Autoguma“. Početkom 1991.postavljen je za direktora zajedničkog ulaganja “Tigar“ – “BF Goodrich“. U maju 1992. godine postavljen je za generalnog direktora fabrike “Tigar“. Ovu funkciju je uspešno obavljao do penzionisanja u junu 2012. godine. Sa svojim timom saradnika stvorio je preduslove da u Pirot na krajnjem jugoistokuSrbije, investira svetski gigant broj jedan u proizvodnji autoguma, francuska kompanija “Mišelin“, navodi se u saopštenju “Tigar Tajersa“ čiji je vlasnik “Mišelin“.

Tokom svog rukovođenja “Tigrom“ sve vreme je obezbeđivao snažnu podršku projektima lokalne zajednice, koji su omogućavali dalji razvoj ovog kraja u oblasti obrazovanja, zdravstva i kulture, svestan da sa kompanijom treba da istovremeno raste i razvija se i sredina u kojoj fabrika posluje,navodi se u saopštenju.

Svestran i temeljno školovan ,sa širokom opštom kulturom, spajao je ogromno teorijsko znanje sa operativnom efikasnošću. Tokom radne karijere Dragan Nikolić se stalno usavršavao u Engleskoj, Švajcarskoj, Americi… Bio je jedan od malobrojnih koji su ravnopravno razgovarali sa najvišim menadžmentom svetskih korporacija, sa predstavnicima kraljevskih porodica, sa delegacijama najviših državnih zvaničnika.

Za svoj rad i ostvarene rezultate  Dragan Nikolić je dobio brojna priznanja, odlikovanja  i pohvale, a posebno je bio srećan zbog priznanja Zaslužni građanin opštine Pirot u 2005, odnosno priznanja Piroćanac godine u 2010.godini.

Duboko verujem da je jedan od najmudrijih poteza sačuvati ljude i svestrano ih obrazovati. Upravo partnerstvom sa “Mišelinom“ mi smo otvorili prozor u svet svim budućim generacijama, ne samo iz Pirota“, govorio je često, verujući da su „održivi razvoj i poslovanje kroz vreme najbolji pokazatelj uspešnosti jedne kompanije“.

Doživeo je ostvarenje svoje vizije, ali  i osporavanja koja prate samo najveće stratege, lidere i vizionare, navodi se u saopštenju Kompanije “Tigar Tajers“.

Zoran Panić

 


Podeli:
 1. O pokojniku sve najbolje ali piroćanci znaju i za potpuno drugu stranu njegove „vizije“ koju su osetili i još osečaju na svojoj koži!!!
  0  0
 2. Nenad Milenkovic 10. jula 2017., 10:32 am

  Pa kako ćemo sad da prepoznamo gumu iz Pirota? Ko će biti novi direktor?
  0  0
  • Tigar AD je pukao odavno,a ovaj Tajers je pod Michelinom i direktor je stranac,sefovi su lokalni mafijasi.
   A radnike da ne komentarisem.
   0   0

Comments are closed.