Meštani Mazaraća uskoro dobijaju vodu

Meštani Mazaraća uskoro dobijaju vodu
Podeli:

Oko 260 meštana u selu Mazarać kod Vladičinog Hana, trebalo bi uskoro da dobije vodu za piće sa gradske mreže, jer se izgradnja vodovodne mreže privodi kraju, a postvaljanje cevovoda u dužini od oko 3,5 kilometara  već je završeno.

Cevovod stanice za vodu u susednom selu Priboj, kapaciteta 3 hiljada litara, odakle će pumpama ići do rezervoara u samom Mazaraću, kapaciteta 50 hiljada litara vode, a završeno je i polaganje sekundarne mreže u dužini  od 1,3 kilometra, dok nadležni ističu da se paralelno radi i na kućnim priključcima.

Iako se ovo selo nalazi kraj Južne Morave, mazaraćani decenijama unazad muče muku sa nestašicom vode, a posebno je teško u letnjem periodu, jer su tokom godina ,usled nepovoljne hidrološke situacije,  mnogi izvori presušili.

Meštani su pre par godina tražili pomoć i od vranjske opštine, da se priključe na njihov vod, kojoj su teritorijalno bliži.

U međuvremenu je opština Vladičin Han sa Ministarstvom za privredu obezbedila novac, a izrada mreže koštaće oko 13 miliona dinara .

Lj. Pavlović

 


Podeli: