“ Miljkovićeve poetske večeri “ večeras u Gadžinom Hanu

“ Miljkovićeve poetske večeri “ večeras u Gadžinom Hanu
Podeli:

GADŽIN HAN – Narodna biblioteka “Branko Miljković” iz Gadžinog Hana u saradnji s lokalnom samoupravom organuzuje večeras dvadeset druge “ Miljkovićeve poetske svečanosti ” s početkom u 19 časova.

Ovogodišnji učesnici “Miljkovićevih poetskih svečanosti” su : Dragan Dragojlović, Tanja Kragujević, Manojle Gavrilović, Slobodan Zubanović, Bojan Jovanović, Vojislav Karanović, Dragica Ivanović-Užareva, Natalija Jovanović, Blagoje Baković i Milovan Marčetić.

“Miljkovićeve poetske svečanosti” su tradicionalna književna manifestacija koja se u Gdžinom Hanu održava od 1994. godine.

Na ovoj književnoj manifestaciji učestvovalo je preko 300 najeminentnijih književnih stvaralaca koji su govorili svoje stihove, oko 60 književnih kritičara i teoretičara, tridesetak dramskih umetnika, kao i brojni  muzički umetnici.”, navode u ovoj biblioteci.

Od 1996. godine na Svečanostima se, po oceni stručnog žirija, dodeljuje nagrada “ZAPLANjSKI ORFEJ” za najbolju pesmu koja je objavljena u književnim listovima i časopisima u periodu između dve Svečanosti.

Ovogodišnji dobitnik nagrade “Zaplanjski orfej” je Veroljub Vukašinović za pesmu “Vetar i dažd” objavljenoj u kulturnom dodatku Politike 26.11.2016. godine.

Nagradu je dodelio žiri u sastavu Aleksandar Jovanović, predsednik žirija i članovi Radivoje Mikić i

Dragan Hamović koja će biti uručena na Svečanostima.

U okviru Svečanosti biće predstavljena i izložba umetničkih slika iz galerije Narodne biblioteke sa likovne kolonije „Jugoslovenska kolonija likovnih amatera 17 vodenica“ – Donji Dušnik 2016.
Biljana Ljubisavljević


Podeli: