Mladi hemičari doneli 5 nagrada leskovačkoj Gimnaziji

Mladi hemičari doneli 5 nagrada leskovačkoj Gimnaziji
Podeli:

Na Republičkom takmičenju iz hemije, održanom na Hemijskom fakultetu u Beogradu u periodu od 5. do 7. maja, učenici leskovačke Gimnazije sa prirodno matematičkog smera, osvojili su ukupno pet nagrada, ali i ostali takmičari bili su visoko pozicionirani.

Prvu mesto u kategoriji test i istraživački rad, osvojila je Katarina Stanojević, učenica drugog razreda a treće mesto Miona Tomić, takođe druga godina. U kategoriji test i eksperimentalne vežbe, drugo mesto osvojile su Aleksandra Ljubenović, prva godina, i Katarina Stanojević i treću nagradu osvojio je Nikola Micić, četvrta godina.

Osvojio sam treću nagradu na Republičkom i time se kvalifikovao za hemijsku Olimpijadu koja će se održati 26. maja. Mogu da kažem da zahteva dosta rada ali nije nedostižno, može sve da se postigne“, objašnjava nagrađeni Nikola.

 

Časovi hemije u Leskovačkoj gimnaziji postali su kao predstava

 

Katarina Stanojević, koja se takmičila u obe kategorije i osvojila nagrade i u jednoj i drugoj, kaže da pripreme traju od početka školske godine i da je konkurencija bila velika ali da ih to nije sprečilo da ostvare zavidan uspeh.

Njihov profesor hemije Predrag Stojiljković, koji već godinama niže uspehe sa svojim đacima, ponosno kaže da su opravdali sva njegova očekivanja i iz godine u godinu su sve bolji, donoseći školi sve više nagrada.

Mogu da kažem da sam jako zadovoljan i da su i svi ostali koji su učestvovali ostvarili zapažene rezultate, svi su među desetog, petnaestog mesta, samo što se te pozicije ne nagrađuju. Sledeće godine idemo dalje i nadamo se još većem uspehu“, istakao je profesor Stojiljković.

Organizatori takmičenja bili su Ministarstvo prosvete i srpsko-hemijsko društvo.

Emilija Mladenović

 


Podeli:
 1. Svaka čast! Barem nešto lepo u ovom gradu! Nadam se da če se uspesi nastaviti.
  0  0
 2. Sve pohvale za decu i odlicnog profesora!
  0  0
 3. Bravo! Vi ste ponos Leskovca! Samo napred!
  0  0

Comments are closed.