Mladi sa juga Srbije prave sportske terene, čiste javne površine i šire toleranciju

Mladi sa juga su zakon

Mladi sa juga su zakon
Podeli:

LESKOVAC/VRANJE/PIROT – Uređenje javnih prostora, sportskih terena i pravljenja novih terea za odbojku na pesku samo su neki od projekata koji će se realizovati do kraja oktobra meseca u Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu.

Reć je o konkursu Ministarstva omladine i sporta i udruženja „Narodni parlament” iz Leskovca za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u okviru programa „Mladi su zakon“ , na kojem je podržano ukupno 19 omladinskih volonterskih projekata,

„Recimo, u naselju Ančiki u Leskovcu  će u narednih mesec dana biti sagrađen novi teren za odbojku na pesku, a isti takav će se naći i u Vranju” objašnjava Petar Đurović iz Narodnog parlamenta.

Volonteri će u ovom periodu imati obavezu i da promovišu toleranciju i borbu protiv diskriminacije u sredini u kojoj žive.

„To su možda najbitniji projekti iz ovog ciklusa. Uklučićemo mlade Srbe, Rome i Bugare koji će zajednički učestvovati u radionicama” kaže Đurović.

Projekat je realizovan u skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa Resurs centrima po okruzima Srbije.

Cilj je da  pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama da kroz obuku i realizaciju omladinskih volonterskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

(kraj) dum


Podeli:
  1. Deca su genijalna. Ljudi, svet ostaje na mladima. Poslušajte savete mladih i kreativnih ljudi koji nisu stranački opredeljeni. Dobićete iskrene odgovore, savete i kritike kojo više vrede od 1000 poltronskih koje imate u strankama. Toliko ste slepi od vaših „pohvala“ da ne vidite kakvo je zaista stanje. U mom selu, odakle sam došla u Leskovac, svi su bili za SNS. Sada možda jedva 15%. I ja sam očekivala da će biti bolje. Ali neće. Sadašnja vlast najgora do sada. Kamo lepe sreće da ova deca mogu da volontiraju u nekim bitnim ustanovama i tako doprinose društvu a da su im terene napravili oni čiji je to posao bio.

Comments are closed.