Mladim talentima novčane nagrade a jednoj od njih i ponuda za posao u kabinetu gradonačelnika

Mladim talentima novčane nagrade a jednoj od njih i ponuda za posao u kabinetu gradonačelnika
Podeli:

Novčane nagrade u iznosima od 10 do 40 hiljada dinara danas je dobilo 230 najboljih učenika, studenata i sportista sa teritorije grada Leskovca na svečanoj dodeli povodom Dana grada u Centru za stručno usavršavanje.

Za ovogodišnje nagrade iz gradskog budžeta je izdvojeno 6,5 miliona dinara a najboljim mladim talentima nagrade je uručuo gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, na čiju je inicijativu pre šest godina i pokrenuta ova praksa nagrađivanja najtalentovanijih i najuspešnijih.

 

„Svi vi koji ste danas ovde ponos ste svojih roditelja, učitelja, profesora i svoga grada. Dan kada sam sa vama za mene verujte mi, nije obaveza i nije samo još jedan poslovan dan, ovaj dan je za mene velika čast i još veće zadovoljstvo kada imam priliku da se rukujem sa najtalentovaiji i najmlađim. Od 2013. godine do danas izdvojeno je preko 60 miliona dinara za nagrade i hvala Bogu što je tako, vi ste najbolja investicija koju grad ima“, poručio je Cvetanović dobitnicima nagrada i dodao da je siguran da među njima ima i budućih dobitnika Oktobarskih nagrada.

U ime dobitnika prisutnima se obratila Milica Ristić student treće godine doktorskih studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu sa najvećom prosečnom ocenom 10, koja je ovom prilikom pokušala da otkrije tajnu njihovog uspeha.

„Tajna nekog uspeha u našim životima je najpre duboka želja da u tome uspemo, zatim uverenje i volja da možemo, a onda jasna i određena vizija i razrada te vizije. korak po korak, bez primisli, sumnje ili neverice. Na putovanju od osnovnih preko mastera, danas na doktorskim studijama pratili su me glavni vetrovi života, moja porodica i moj grad Leskovac, čiji sam ponosan građanin, putovanje do zacrtnaih ciljeva bez podrške teško ali vrlo često je i nemoguće. Uz pomoć grada i pojedinaca svesnih potencijala koji posedujemo mi usmeravamo vrednosti na pravi način . nponosna sam na svoj grad koji već 6 godina podržava sve svoje mlade talente“, istakla je Milica.

Ona je u ime svih izrazila jednu ogromnu zahvalnost gradonačelniku Leskovca, gradskoj upravi i Kancelariji za mlade na predivnom osećaju sigurnosti, pripadnosti i ponosa.

Da gradonačelnik Leskovca podržava mlade talentovane ljude, potvrdio je odmah nakon Miličinog govora, tako što je ponovo izašao za govornicom  i ovoj mladoj devojci ponudio posao u svom kabinetu.

„Posle ovakvog jednog divnog izlaganja i ovako jedne divne osobe, ja vas pozivam da sutra dođete u moj kabinet i budete deo kabineta“, kazao je Cvetanović i dobio ogroman aplauz.


Podeli:
 1. Ima i studenata sa ovakvim prosekom, pa nijednom od njih nisi ponudio posao u svom kabinetu…

  23
  1
  • Ne pisite gluposti, u kabinetu ima i muskaraca, najbitnije je da je covek kvalitetan i da hoce da radi.

   2
   11

Comments are closed.