MUĆKE Iza rešetaka pet vojnih lekara i četiri trgovca

MUĆKE Iza rešetaka pet vojnih lekara i četiri trgovca
Podeli:

NIŠ – Pet vojnih lekara specijalista Vojne bolnice u Nišu uhapšeno je zajedno sa još četiri ovlašćena predstavnika firmi koje se bave trgovinom ortopedskih pomagala, lekova i suplementata zbog sumnje da su primali i davali mito, odnosno zloupotrebili službeni položaj, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

Uhapšeni vojni lekari se sumnjiče da su pacijentima propisivali i preporučivali ortopedska pomagala, lekove i suplemente čiji su dobavljači bili uhapšena ovlašćena lica privrednih društava koja se bave distribucijom medicinske opreme i lekova.

Osnovano se sumnja da je na osnovu prethodnog dogovora, periodično lekarima uplaćivan novac.

Osumnjičenima, čiji se identitet za sada ne precizira, po nalogu VJT u Nišu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave za više krivičnih dela primanja i davanja mita, kao i zloupotrebe službenog položaja, biti privedeni nadležnom tužiocu na saslušanje.

Akciju hapšenja lekara pripadnika Vojske Srbije su izveli pripadnici VBA po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa pripadnicima vojne policije i Policijske uprave Niš, potvrdio je portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu (VJT), Vlada Stanojević.

Biljana Ljubisavljević


Podeli: