MUP Testiranje na alkohol i drogu obavezno za sve vozače

MUP Testiranje na alkohol i drogu obavezno za sve vozače
Podeli:

Od danas pa do 17. decembra ove godine saobraćajna policija će prilikom kontrole biti u obavezi da svakog zaustavljenog vozača alkotestira, ali istovremeno će vršiti i testiranje na psihoaktivne suptance, stoji u saopštenju MUP Srbije.

Ova akcija danas počinje u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

“Podsećamo vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača. Analize saobraćajnih nezgoda u Republici Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima”, piše u saopštenju MUP.

Tokom sprovođenja akcije u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama.

(Kraj)

 


Podeli:

Zatoj mi begamo ko kučki i po trotoar, nismo sigurni od bahati vozači. Ma ni pešački prelaz, ne mož’ da pređeš ljudski!

Odakle si ti pobegao da mi je znati?

Laki 33 al ne\'e toj za svi

Pobegao? Možda je to čovek koji kao prevozno sredstvo najčešće koristi noge, nije rođen u auto. Znaš kako danas najlakše možeš da prepoznaš gradskog seljaka? Ne izlazi iz auta. Za relaciju od 500m pali kola.

Bravo Laki. Tako je. To je cela, surova i jadna istina. Seljacine su ti to velike.