MUP Testiranje na alkohol i drogu obavezno za sve vozače

MUP Testiranje na alkohol i drogu obavezno za sve vozače
Podeli:

Od danas pa do 17. decembra ove godine saobraćajna policija će prilikom kontrole biti u obavezi da svakog zaustavljenog vozača alkotestira, ali istovremeno će vršiti i testiranje na psihoaktivne suptance, stoji u saopštenju MUP Srbije.

Ova akcija danas počinje u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

“Podsećamo vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača. Analize saobraćajnih nezgoda u Republici Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima”, piše u saopštenju MUP.

Tokom sprovođenja akcije u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama.

(Kraj)

 


Podeli:
 1. Zatoj mi begamo ko kučki i po trotoar, nismo sigurni od bahati vozači. Ma ni pešački prelaz, ne mož’ da pređeš ljudski!

  • Odakle si ti pobegao da mi je znati?

   • Laki 33 al ne\'e toj za svi 13.12.2017., 00:02

    Pobegao? Možda je to čovek koji kao prevozno sredstvo najčešće koristi noge, nije rođen u auto. Znaš kako danas najlakše možeš da prepoznaš gradskog seljaka? Ne izlazi iz auta. Za relaciju od 500m pali kola.

    • Bravo Laki. Tako je. To je cela, surova i jadna istina. Seljacine su ti to velike.

Comments are closed.