Na Domijadi u Leskovcu 500 takmičara iz 13 gradova

Na Domijadi u Leskovcu 500 takmičara iz 13 gradova
Podeli:

LESKOVAC – U hali sportova SRC u Leskovcu danas je otvorena „Domijada“, 21. regionalni susret učenika iz domova jugoistočne Srbije, koji će se takmičiti u više sportskih disciplina.

Takmičenja će se odvijati u košarci, odbojci, malom fudbalu, streljaštvu i stonom tenisu.

domijada 1

„Ovo je četvrta Domijada u Leskovcu. Mi smo zajedno sa Vranjem i Nišom rodonačelnici Domijade“, kaže Ivan Ilić, direktor Doma učenika u Leskovcu, koji je i domaćin današnjeg takmičenja.

Takmičare i njihove profesore pozdravio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je kazao da je ova manifestacija prilika da se još jednom istakne značaj ulaganja u omladinu, sport i obrazovanje.

domijada 3

„Grad Leskovac i Vlada Republike Srbije imaju isti cilj – da svim đacima obezbede što bolje uslove školovanja, bezbrižno odrastanje, da ih podstiče na sport i zdrave stilove života“, kazao je Cvetanović, podsećajući da leskovačka lokalna samouprava svake godine nagrađuje mlade talente i uspešne sportiste i najbolje učenike.

domijada

„Želja nam je da Leskovac privuče što više učenika i studenata, da se školuju upravo kod nas jer imamo šta da im ponudimo“, kazao je Cvetanović, istakavši da je Dom učenika u Leskovcu, gde su visoki standardi smeštaja, nadograđen i renoviran sa 54 miliona dinara Ministarstva prosvete i kutlure.

Na današnjoj Domijadi učestvuje oko 500 učenika iz 13 gradova jugoistočne Srbije. Sveukupni pobednici predstavljaće ovaj region na republičkom takmičenju 16. maja na Zlatiboru.

(Kraj)mil


Podeli:
  1. lemi livo skodi 02.04.2016., 15:10

    eno mi ga drugar joca!!!

Comments are closed.