Na otvaranju Filmskih susreta u Nišu 50 glumaca

Na otvaranju Filmskih susreta u Nišu 50 glumaca
Podeli:

Na otvaranju 52. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma publici u niškoj Tvrđavi pokloniće se 50 glumaca, najavili su danas organizatori festivala.

Direktor festivala Srđan Savić rekao je na konferenciji za novinare da će ovogodišnji Filmski susreti, koji će biti održani od 24. do 30. avgusta, biti jedni od do sada najposećenijih kada su u pitanju glumci.

Dobili smo najavu da će čitave filmske ekipe doći u Niš. Doći će skoro čitava ekipa filma ‘Stado’, takodje i skoro cela ekipa filma ‘Santa Marija Della Salute’ i serije ‘Senke nad Balkanom’„, istakao je Savić.
On je kazao da će festival posetiti i desetak glumaca iz republika bivše SFRJ.

Umetnički direktor festivala Vladan Živković rekao je da će o nagradama na Filmskim susretima odlučivati žiri kojim će predsedavati glumica Jelica Sretenović, a čiji članovi će biti Ivan Bekjarev i Minja Stevović Filipović.

Živković je rekao da će prvi put na Festivalu ove godine biti dodeljena nagrada za komičnu ulogu, ali u nezvaničnoj kategoriji.

Dodelu nagrade koja nosi ime Milorada Mandića Mande pokrenuo je ‘Kontrast studio’ Radoša Bajića„, rekao je Živković.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić podsetio je da je vrednost novčanih nagrada koje se dodeljuju na Filmskim susretima ove godine povećana.

Gran pri Nais“ donosi 380.000 dinara, nagrade Carica Teodora i Car Konstantin po 280.000 dinara, povelja za najbolju glumicu i najboljeg glumca po 180.000 dinara, a nagrada za najbolju epizodnu ulogu 120.000 dinara„, rekao je Parlić.

Organizatori Filmskih susreta najavili su da će u slučaju lošeg vremena filmske projekcije sa Letnje pozornice u Tvrdjavi biti premeštene u bioskop „Sinepleks“.
B.Ljubisavljević


Podeli: