Na pola puta do termalnih voda

Na pola puta do termalnih voda
Podeli:

LESKOVAC – Hidrogeološki radovi na istražnoj bušotini u ataru leskovačkog sela Kumarevo ušli su u drugu fazu do dubine od 300 metara. Bušenje će se nastaviti do dubine od 1 000 metara a već na 800 metara mogu da se očekuju termalne vode.

Izvođač radova je novosadski pogon Hidrosonda Naftne industrije Srbije a realizuju se u okviru „Hidrogeoloških istraživanja termalnih voda leskovačke kotline“ koji je vredan milion i 100 hiljada evra. Sredstva su obezbeđena iz Fonda za zaštitu životne sredine Vlade Srbije

Stručni saradnik Gradske uprave za zaštitu životne sredine Grada Leskovca, inženjer geologije Slobodan Tasić pojasnio je da se na 800 metara može očekivati detektovanje kolektora u kojima je akumulirana termalna voda.

(Kraj)

Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
marko
Gost
marko
24. jula 2012. 10:33 pm

Pitam hocu li ja da bolje zivim kad pronadju toplu vodu. Sprcali su tolke pare na gluposti…Da vrate pare

Ujed pcele
Gost
Ujed pcele
25. jula 2012. 10:26 pm

Marko, od tople vode se lepse zivi. kad te stisne besika, prvo sto ti padne na pamet, kako da sam pronadjes mesto da izmislis toplu vodu. ovde to za tebe radi drugi. Na kraju cemo se svi redjati, da na busotini dubokoj 1500 metara praznimo besiku, kako bi projekat i mikrolokacija imala smisla.

marinko
Gost
marinko
27. jula 2012. 9:38 pm

Pa kakav ce to paradajs da bude kad ga zalivaju sa mocku?

wpDiscuz