Na Samitu fotografa eks Jugoslavije u Leskovcu 80 izlagača

Na Samitu fotografa eks Jugoslavije u Leskovcu 80 izlagača
Podeli:

LESKOVAC – Od 8. do 11. oktobra u Leskovcu će se održati peti po redu Samit fotografa eks Jugoslavije na kome je svoje učešće potvrdilo više od 50 eminentnih autora iz svih bivših jugoslovenskih republika i 30 iz Srbije i grada domaćina.

Samit se održava u organizaciji Foto kluba „Leskovac“ i uz finansijsku podršku grada Leskovca, s ciljem unapređenja saradnje umetnika i udruženja iz regiona.

Predviđene su zajedničke izložbe, promocije, prezentacije radova, panel diskusije, snimanje znamenitosti i prirodnih lepota našeg kraja i slično.

Biće organizovane četiri izložbe, dve međunarodne kolektivne sa radovima učesnika prošlogodišnjeg, kao i ovogodišnjeg Samita, zatim dve samostalne eminentnih umetnika Tomislava Peterneka (Srbija), majstora fotografije FSJ i FSS, EFIAP, ULUPUDS; i Bore Rudića (Makedonija) majstora fotografije FSM.

Takođe, predavanje iz oblasti fotografije održaće Branislav Strugar (Srbija), majstor fotografije FSJ, FSS, ULUPUDS; a biće održana i promocija Almanaha Foto saveza Srbije.

Po završetku Samita u Leskovačkom kulturnom centru biće priređena izložba radova nastalih na ovogodišnjem Samitu. Postavka će potom gostovati širom regiona. Katalozi ove reprezentativne izložbe biće poslati učesnicima i mnogobrojnim ljubiteljima fotografije širom sveta.

Peti Samit fotografa eks Jugoslavije se realizuje u saradnji sa Foto savezima iz svih zemalja nekadašnje Jugoslavije, ED Jugoistok – ogranak Leskovac, kompanijom „Zdravlje Actavis“ i Leskovačkim kulturnim centrom.

Jedan segment ovogodišnjeg programa, izložbu fotografija Tomislava Peterneka, organizuju u saradnji Foto klub Leskovac i Narodni muzej u Leskovcu.
(kraj)


Podeli: