Načelnik PU Pirot Slaviša Virijević predstavio rezultate rada policije

Načelnik PU Pirot Slaviša Virijević predstavio rezultate rada policije
Podeli:

PIROT – Načelnik Policijske uprave Pirot Slaviša Virijević izjavio je danas da su u prvih osam meseci ove godine ostvareni pozitivni rezulati na suzbijanju kriminaliteta, posebno na suzbijanju i zapleni narkotika, te da je policija dodatno angažovana na sprečavajnju ilegalnih prelaza migranata.

Virijević je od juna na čelu PU Pirot a pre toga je bio zamenik načelnika Odeljenja kriminalističke policije u Nišu. On je na prvoj konferenciji za novinare otkako je na čelu PU Pirot, istakao da su aktivnosti u oblasti privrednog kriminala bile usmerene na otkrivanju i rasvetljavanju težih i složenijih krivičnih dela, kao i dela sa većom materijalnom štetom.

policija_pirot

-Ostvaremi su dobri rezultati i otkriveno 37 krivičnih dela. Medju otkrivenim delima, najbrojnija su dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave a preko 35 posto ovih dela čine koruptivna krivična dela. U 21. zapleni otkriveno je 795 boksova cigareta, 36, 2 kilograma duvana i 15,5 litara alkohola. Podneto je sedam krivičnih i 11 prekršajnih prijava protiv 18 lica- rekao je Virijević,dodajući da je u oblasti opšteg kriminaliteta edvidentiran nešto manji broj dela.

Prema njegovim rečima, u ovom periodu broj krivičnih dela protiv života i tela manji je za 22 posto u odnosu na isti period prošle godine.

– Registrovali smo krivično delo teško ubistvo u pokušaju kada je trridesetdvogodišnji muškarac u kafani u Dimitrovgradu nožem teško naneo teške telesne povrede dvojici gradjana, kao i kada je tridesetdevetogodišnjni lovac tokom lova u okolini Pirota ispalio hitac i ubio dvadesetogodišnjeg državljanina Avganistana koji se skrivao sa još pet migranata- rekao je Virijević.

Virijević je dodao da je registrovano 280 krivičnih dela protiv imovine, što je za 7 posto manje u odnosu na isti period prethodne godine.

– Najzastupljenija su krivičnih dela kradje – 148 i dela teške kradje- 92. Procenat rasvetljavanja krivičnih dela kradje je 74, a teške kradje 64 posto. Rasvetlili smo i seriju teških kradja na auto putu. Uhapšene su tri osobe koje se sumnjiče da su obijale parkirana vozila stranaca na benzinskim pumpama a iz vozila krali torbice sa novcem i druge vredne predmeta. U prvih osam meseci registrovano je osam krivičnih dela razbojništva i sva su u kratkom roku rasvetljena- kaže Virijević.

pu pirot_policija

Novi načelnik Policijske uprave Pirot je rekao da je PU Pirot prva u Srbiji po količinama zaplenjenog heroina i ekstazija.

-U ovoj godini smo otkrili četiri puta veću količinu raznih opojnih droga u odnosu na 2015. godinu. U 77 zaplena otkriveno je 68,4 kilograma razne opojne droge, medju kojima su najveće količine zaplenjene marihuane – 47 kilograma, ekstazija 13 kilograma i heroina 7,6 kilograma. Procesuirano je 65 izvršilaca zbog osnova sumnje da su izvršili krivična dela u vezi sa drogom- rekao je, pored ostalog, Virijević.

Stanje javnog reda i mira na području koje pokriva PU Pirot a to su četiri opštine Pirotsskog okruga je stabilno a na putevima u Pirotskom okrugu registrovano 128 saobraćajnih nezgoda, što je na istom nivou kao u prvih osam meseci prethodne godine, ocenio je Virijević.

Z.Panic


Podeli:
 1. Samo napred.Zasto je Pirot prvi u Srbiji po zapleni narkotika?Glavni akteri jios nisu pali a ceo grad zna ko su,jer su radili sa „ljudima“ iz policije.Sta je sa koruptivnim NVO IPA
  ….
  ….
  …..
  0  0
 2. Dok se ne unisti kriminalno gnezdo u Pirotu,nema normalnog zivota za sve gradjane.(zona-bivsi nacelnik-so-jp-boza i denca).
  0  0

Comments are closed.