Najbolji znalci saobraćajnih pravila nagrađeni biciklama

Najbolji znalci saobraćajnih pravila nagrađeni biciklama
Podeli:

VLASOTINCE – U Osnovnoj školi  „Vuk Karadzić“ u Tegošnici održano je opštinsko takmičenje u poznavanju saobraćaja pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“, na kome je učestvovalo osamdesetak učenika iz osnovnih škola u Vlasotincu, Gložanu, Šišavi, Kruševici, Svodju, Prisjanu i Tegošnici.

„Ovo takmičenje pomaže deci da savladaju saobrađajne propise, što će doprineti njihovoj bezbednosti u saobraćaju“, rekao je direktor škole u Tegošnici Ratko Ilić.

Lokalna samouprava je četvoro pobednika takmičenja, koji su se plasirali na okružni nivo, nagradila biciklama. Ove vredne poklone dobili su  su David Veljković i Andrijana Stanković iz Tegošnice, Djordje Jović iz Šišave i Marija Stojanović iz škole „8. oktobar“ u Vlasotincu.

tegosnica_takmicenje

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović čestitao je najboljim učesnicima takmičenja i njihovim nastavnicima na odličnim rezultatima, a organizatorima poželeo da se ovo takmičenje omasovi i da škola u Tegošnici postane domaćin i okružnog takmičenja.

„Bicikli su nabavljeni iz namenskih sredstava koje opština dobija od kazni za saobraćajne prekršaje naplaćenih na njenoj teritoriji, a od te sume 300.000 dinara biće izdvojeno za edukaciju dece u saoobraćaju“, dodao je predsednik Todorović.

Takmičenje je odrzano u saradnji sa Saobraćajnom policijom u Vlasotincu, a podržali su ga Ministarstvo prosvete, Auto-moto savez Srbije i Drustvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije.

(kraj)

 


Podeli: