U najmodernijoj kuhinji u Srbiji degustirani leskovački specijaliteti

U najmodernijoj kuhinji u Srbiji degustirani leskovački specijaliteti
Podeli:

Studenti Visoko poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu, od danas će na teorijskoj nastavi moći putem telefona da programiraju rad u kuhinji, u novootvorenom  gastro kabinetu opremljenom najsavremenijim sredstvima za profesionalno osposobljavanje u ovoj oblasti.

Kabinet je namenjenjem izvođenju nastave iz oblasti tehnologije hrane i gastronomije, a njegovo opremanje finansirala je Evropska Unija u okiviru IPA projekta „Srpsko bugarski gastronomski voz“, koji škola realizuje u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom i partnerima iz Bugarske.

“Ovaj projekat nastao je u saradnji sa Privrednom komorom Leskovca,a vrednost celog projekta iznosi 171 hiljadu evra. Mi smo kao škola dobili 53 hiljade evra, pri čemu je sama kuhinja 35 hiljada evra. Ovom prilikom bih se zahvalila i Razvojnoj agenciji Srbije koja je prepoznala naše napore i koja je opredelila 650 hiljada dinara upravo u ovu svrhu. Nadam se takođe, da će naši student kad budu izašli odavde nositi lepe uspomene iz ove škole i da će se ponositi sa ovim što imaju, kao i da će uz pomoć ove opreme moći kvalitetnije da obavljaju svoje poslove i budu društveno korisni građani ove naše lepe države”, rekla je na današnjem otvaranju direktorka škole Milena Marjanović.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji tom prilikom naglasio da aparati kojima je kuhinja opremljena su zapravo aparati koji se u Srbiji prvi put pojavljuju.

“Otvaranjem ovog kabineta napravljen je veliki pomak u radu u ovoj školi, pa čak I hoteli sa pet zvezdica nemaju ovakav kabinet sa posebnim elementima koji hrani daju potpuno drugačiji ukus. Iz ove škole su do sada izlazili jako dobri studenti koji su nosioci brojnih nagrada kako u zemlji tako i u inostranstvu”, istakao je Cvetanović.

Cvetanović je poželeo svim studentima da pođu stopama svojih profesora, ali i da zahvaljujući novoj kuhinji ubuduće nastave da nižu uspehe, jer je Leskovac poznat baš po vrsnim kuvarima.

Emilija Mladenović


Podeli: