Najugroženijim učenicima donirani proizvodi od voća i povrća

Najugroženijim učenicima donirani proizvodi od voća i povrća
Podeli:

Preko 600 jedinica ručno rađenih proizvoda od voća i povrća, Socijalno preduzeće „Radanska ruža“ iz Lebana je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, doniralo danas najugroženijim učenicima Specijalne škole za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ iz Leskovca, sa ciljem nastanka školske kuhinje.

Meni je zadovoljstvo što sam danas ovde i što vidim nasmejana lica dece, a pored toga što zapošljavamo osobe sa invaliditetom i samohrane majke ovo je još jedan aspekt našeg socijalnog delovanja. Ja bih apelovao na ostale privredne subjekte i pravna i fizička lica da pomognu kako bi ova škola dobila svoju kuhinju, jer ovoj deci to naše malo može da znači mnogo. Mi ćemo i u narednom periodu kao socijalno preduzeće sigurno učestvovati u ovakvim akcijama i davati doprinos da pokrenemo ovu kuhinju“, rekao je direktor socijalnog preduzeća „Radanska ruža“ Predrag Stošić.

Direktor ove škole  Vladimir Anđelković kaže da ih je ova inicijativa podstakla na razmišljanje o procesu obezbeđivanja nastanka kuhinje za učenike.

„Mi smo opremeljeni što se tiče prostorije za realizovanje same kuhinje, međutim sam taj čin oko nabavke sredstava da bi deca imala užinu nismo bili u prilici da obezbedimo, a ovo je jedna dobra motivacija koja će da nas pokrene da razmišljamo i u tom pravcu“, ističe Anđelković.

Ova donacija biće podeljena ugroženijim učenicima škole na osnovu socijalnih karti, zahvaljujući projektu javnih radova na kojem je radila „Radanska ruža“, a koji je Nacionalna služba prepoznala kao dobru ideju za finansiranje.

„Na osnovu samog projekta preduzeće se u saradnji sa školom obavezalo da obezbedi te slane i slatke namernice. projekat je zadovoljio u potpunosti same izvođači su projekat odradili u potpunosti, a ja bih iskoristio ovu priliku da pozovem preduzetnike i lokalnu samoupravu da pomognu, a mi ćemo i u nekom daljem periodu sigurno biti kao i dosad ti koji će u tom nekom delu te projekte i da ih finansiramo“, kazao je organizator NSZ programa zapošljavanja Goran Janković.

Donatorima je u znak zahvalnosti dodeljena zahvalnica škole i roditelja učenika, sa delovodnim brojem kako bi i buduće generacije imale u vidu ko je sve pomogao njihovoj školi.

 


Podeli: