Premijera komada “Alisa u zemlji čuda”u pirotskom Narodnom pozorištu Pirot

Najveći izazov je uploviti u maštu

Najveći izazov je uploviti u maštu
Podeli:

Glumci pirotskog Narodnog pozorišta premijerno su odigrali predstavu “Alisa u zemlji čuda” po tekstu Luisa Kerola i u režiji mladog reditelja iz Pirota Davida Alića, predstava u kojoj su podjednako uživala i deca i njihovi roditelji.

U ulozi Alise nastupila je mlada glumica Kristina Tomić koja gostuje u ovom teatru.

“Alisa me naučila da moram da ostanem dete, da svi mi moramo da ostanemo dete u duši kako bismo pobedili svoje neke strahove kao što je Alisa pobedila svoje strahove na kraju”, kaže Tomićeva.

Očekuje se da nekom od narednih izvodjenja prisustvuje i selektor Festivala Mali Joakim

Glumac Aleksandar Aleksić po prvim reakcijama publike kaže da se predstava dopala publici.

“Napeto nam je još uvek. Mislim da će sve to da slegne još kao po običaju kad se malo uigramo tako da sam ja zadovoljan”, kaže Aleksić.

Reditelj David Alić nije krio zadovoljstvo kako je reagovala pirotska pozorišna publika.

“Mislim da je poruku ovog komada čitajući roman jako teško naći. Neka poruka koju smo mi hteli da izvučemo je više poruka roditeljima o tome kako ne treba deci zarobljavati njihovu maštu jer ako se jednom detetu oduzme mašta šta nam onda preostaje za na dalje. Samim tim što pruža neograničenu slobodu je izazov, jer sad u toj slobodi je neki vaš pečat, valjda. Samo je to najveći izazov. Najveći izazov je bio taj da se uplovi u tu maštu”, kaže Alić.

U predstavi još igraju Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Natalija Geleban, Danijela Ivanović, Milan Nakov, Maja Jocić i studentkinja četvrte glume  iz Pirota Danica Stanković.

Kostime za predstavu radila je Milica Grbić Komazec a  scenografiju je radila ona i reditelj i Alić

Zoran Panić

FOTO Andrej Jovanović


Podeli: