Nakon reakcije Zaštitnika građana Leskovac uvodi uslugu „lični pratilac deteta“

Nakon reakcije Zaštitnika građana Leskovac uvodi uslugu „lični pratilac deteta“
Podeli:

Na osnovu preporuke Zaštitnika građana, Leskovac će morati da uvede uslugu „Lični pratilac deteta“ za mališane sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju.

Pravo na uslugu imaće sva deca kojima je potrebna podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu, pod uslovom da su pohađaju nastavu, te će imati pomoć sve do završetka srednje škole.

Zaštitnik građana je reagovao nakon što se na rad lokalne samouprave i Minsitarstva prosvete požalila Tatjana Ilić iz Leskovca jer njenom detetu nisu bile obezbeđene usluge dodatne podrške – ličnog pratioca i pedagoškog asistenta, iako je Interresorna komisija dala mišljenje da su detetu ove usluge potrebne“, objasnio je na današnjem Gradskom veću Bratislav Nešić iz Odeljenja za društvene delatnosti.

Iz lokalne samouprave nije saopšteno koliko će ličnih pratilaca biti angažovano, a kome će biti dodeljeni odlučivaće se na osnovu predloga Komisije za procenuu potreba za pružanje dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu.

Dragan Maribković


Podeli:
  1. bele pantalone, a ne belo odelo 5. maja 2017., 4:49 pm

    Pa dajte ljudi da se isprati ovo dete sto samo sedi u prvi red. Prvo ga Aca pampur ispracao u skolu a sad ga Mesko zapostavio. Ako niko nece ce pisemo peticiju.

Comments are closed.