Nakon smrzavanja oca i sina uvedena vanredna situacija u delu Gadžinog Hana

Nakon smrzavanja oca i sina uvedena vanredna situacija u delu Gadžinog Hana
Podeli:

Duga Poljana u kojoj su se smrzli na smrt otac i sin raščišćena je od snega, a Štab za vanredne situacije iz Gađžinog Hana uveo je dvadesetčetvoročasovna dežurstva, tvrdi za Jugmediu predsednik ove opštine Saša Đorđević.

On negira optužbe opozicije da lokalna samouprava ne pomaže meštanima iz okolnih sela, kao i da nadležne službe čine sve napore da zaseoci u ovom kraju budu očišćeni.

Štab za vanredne situacije je zasedao u subotu i od tada činimo sve napore da putevi budu očišćeni. Kritično je u zaseocima Koprivnica, Gare i Ličje, gde smo večeras i odlučili da uvedemo vanrednu situaciju“, kaže nam Đorđević.

Podsećamo, Miroslav (64) i Ilija Mitić (89) iz Duge Poljane kod Gadžinog Hana pronađeni su mrtvi u svom domaćinstvu i pretpostavlja da su preminuli usled niskih temperatura.

Inače, Jugmedia je samo pre dva dana pisala da je petnaestak podplaninskih i zabačenih sela u Opštini Gadžin Han, među kojima je i Duga Poljana, potpuno odsečeno od sveta više od 40 sati, a da su nadležni za čišćenje puteva na njih potpuno zaboravili.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Ovo je tipičan primer uvođenja vanrednog stanja nakon nečije smrti a sve radi opstanka na funkciji u toplimopštinskim prostorijama.
    0    0

Comments are closed.