Napadnuta medicinska sestra sa Hitne pomoći, UPLAŠENA TRAŽI ZAŠTITU za sebe i svoje kolege

Napadnuta medicinska sestra sa Hitne pomoći, UPLAŠENA TRAŽI ZAŠTITU za sebe i svoje kolege
Podeli:

Pedesetogodišnju medicinsku sestru Tatjanu Ilić u leskovačkoj Hitnoj pomoći iz čista mira napala je u nedelju uveče pacijentkinja, nakon čega je ona završila u nesvesti i sa potresom mozga, a sada apeluje da nadležne ustanove sistemski zaštite njene kolege u Domu zdravlja.

Nju je zapravo napala, a pre toga sprečavala da pregleda drugog pacijenta, tridesetsedmogodišnja leskovčanka za koju se na kraju ispostavilo da je duševni bolesnik i koja je nakon incidenta smeštena na bolničko lečenje u Toponici, potvrđeno je Jugmedii u PU Leskovac.

Sve se desilo oko pola 10 uveče pred očima drugih pacijenata. Ona se pojavila i počela da viče kako ne smem da pregledam pacijenta o kome sam trenutno brinula u ambulanti. Dotrčali su portiri i pokušali da je smire i udalje iz ambulante. Ona se vratila, otrgla se i njima i udarila me takvom silinom pesnicom u slepoočnicu da sam ja odmah pala i izgubila svest“, priča nam ova medicinska sestra.

Vidno potrešena Tatjana, sada se brine i za živote svojih kolega.

Na Hitnoj se dešavaju razni incidenti i često se trudimo da razumemo pacijente, ali nikada ovako drastični kao pre dve noći kada sam povređena. Mi smo svi u strahu, a svi ćute i niko da nam pomogne. Nama, zdravstvenim radnicima je potrebna adekvatna zaštita. Brinem se i za svoje kolege i za sebe“, uznemirena je Tatjana.

Kako nam je kazala, pomalo je i ogorčena, jer  da se nešto slično desilo u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi nekom pacijentu, o tome bi brujala cela Srbija, a o velikom problemu nebezbednosti sa kojima se suočava većina zdravstvenih radnika niko u javnosti ne govori.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Osuđujem ovakav napad na zdravstvenog radnika i žalosno je što napadač zbog očigledne bolesti neće odgovarati. O ovome treba pisati i ukazivati na ovakve događaje, kako bi se pre svega uticalo na svest ljudi, da su medicinski radnici, pre svega tu da bi nekome pomogli a ne da budu izloženi ovakvim napadima. Ali, mora se znati, posao medicinskog radnika, posebno medicinske sestre u SHMP, je takav posao koji sam po sebi nosi rizik. Oni se za to školuju i pripremaju i na ovakve situacije. Jednostavno, ovo je nešto što može da se desi bilo kome, na bilo kom radnom mestu. Na sreću, smatram da je ovo izolovani slučaj, koji nikako ne može da se predstavi kao redovna i svakodnevna pojava. Zaštita da, kroz jačanje svesti da je ovo ružno i da ne treba i ne sme sa se ponavlja, ali ne zaštita, tako što će se tražiti prisustvo policajaca unutar i ispred svake, bilo zdravstvene ili neke druge državne institucije. Ako je to cilj, onda mi nećemo imati dovoljno policije ni za redovne aktivnosti.
  0  0
  • Mozda si doktor al ne znam gde si skolu ucio.
   Trba jasno reci-
   nesto je previse trulo u ovoj drzavi!
   1   0
  • A isto tako i treba da ti bude jasno da su doktori i sestre tu da pomognu a ne da odbijaju pacijente dok im se ne daju bar 50 eura ,ciljam najvise na ginekologiju jer tu imam iskustva!!!!!!!
   1   1
  • Nazalost nisi u pravu, niko od zdravstvenih radnika nije pripremljen za rad sa kretenima i da, potrebna je obuka npr streljastvo
   0   1
 2. I kada bi samo ti isti radnici radili 10% efikasnije mi ne bi imali smrtne slucajeve..da ti…a ne ko onaj dezurni,u stvari ima ih dvojica onaj procelav i onaj mladji samo kljukaju lekom za srce za svakii simptom pa cak i oni sto dodju za nesto deseto…e strasno…pisite malo o tome…vi ste ti …dezurni krivi sto vecinu ne sanirate kako treba pa posle neko odlepio,udario vas i slicno…e to je zbog vas samih arogantnih i nepismenih doktora…
  1  1
 3. Gde je direktor da da izjavu? Vazno da je bilo izjava koliko hoćete kada su švaleracije u pitanju…
  0  0
 4. pa mislim da malo
  0  0
 5. mislim da medecinske sestre nerade svoj poso savesno i humano da je drugojacije nebi ljudi umirali cekajuci hitnu i umirali zato sto doktori i sestre nezele da ukazu pomoc
  1  1

Comments are closed.