Napadnuta medicinska sestra sa Hitne pomoći, UPLAŠENA TRAŽI ZAŠTITU za sebe i svoje kolege

Napadnuta medicinska sestra sa Hitne pomoći, UPLAŠENA TRAŽI ZAŠTITU za sebe i svoje kolege
Podeli:

Pedesetogodišnju medicinsku sestru Tatjanu Ilić u leskovačkoj Hitnoj pomoći iz čista mira napala je u nedelju uveče pacijentkinja, nakon čega je ona završila u nesvesti i sa potresom mozga, a sada apeluje da nadležne ustanove sistemski zaštite njene kolege u Domu zdravlja.

Nju je zapravo napala, a pre toga sprečavala da pregleda drugog pacijenta, tridesetsedmogodišnja leskovčanka za koju se na kraju ispostavilo da je duševni bolesnik i koja je nakon incidenta smeštena na bolničko lečenje u Toponici, potvrđeno je Jugmedii u PU Leskovac.

Sve se desilo oko pola 10 uveče pred očima drugih pacijenata. Ona se pojavila i počela da viče kako ne smem da pregledam pacijenta o kome sam trenutno brinula u ambulanti. Dotrčali su portiri i pokušali da je smire i udalje iz ambulante. Ona se vratila, otrgla se i njima i udarila me takvom silinom pesnicom u slepoočnicu da sam ja odmah pala i izgubila svest“, priča nam ova medicinska sestra.

Vidno potrešena Tatjana, sada se brine i za živote svojih kolega.

Na Hitnoj se dešavaju razni incidenti i često se trudimo da razumemo pacijente, ali nikada ovako drastični kao pre dve noći kada sam povređena. Mi smo svi u strahu, a svi ćute i niko da nam pomogne. Nama, zdravstvenim radnicima je potrebna adekvatna zaštita. Brinem se i za svoje kolege i za sebe“, uznemirena je Tatjana.

Kako nam je kazala, pomalo je i ogorčena, jer  da se nešto slično desilo u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi nekom pacijentu, o tome bi brujala cela Srbija, a o velikom problemu nebezbednosti sa kojima se suočava većina zdravstvenih radnika niko u javnosti ne govori.

Dragan Marinković


Podeli:
Osuđujem ovakav napad na zdravstvenog radnika i žalosno je što napadač zbog očigledne bolesti neće odgovarati. O ovome treba pisati i ukazivati na ovakve događaje, kako bi se pre svega uticalo na svest ljudi, da su medicinski radnici, pre svega tu da bi nekome pomogli a ne da budu izloženi ovakvim napadima. Ali, mora se znati, posao medicinskog radnika, posebno medicinske sestre u SHMP, je takav posao koji sam po sebi nosi rizik. Oni se za to školuju i pripremaju i na ovakve situacije. Jednostavno, ovo je nešto što može da se desi bilo kome, na bilo kom radnom mestu.… Opširnije »

Mozda si doktor al ne znam gde si skolu ucio.
Trba jasno reci-
nesto je previse trulo u ovoj drzavi!

A isto tako i treba da ti bude jasno da su doktori i sestre tu da pomognu a ne da odbijaju pacijente dok im se ne daju bar 50 eura ,ciljam najvise na ginekologiju jer tu imam iskustva!!!!!!!

Nazalost nisi u pravu, niko od zdravstvenih radnika nije pripremljen za rad sa kretenima i da, potrebna je obuka npr streljastvo

I kada bi samo ti isti radnici radili 10% efikasnije mi ne bi imali smrtne slucajeve..da ti…a ne ko onaj dezurni,u stvari ima ih dvojica onaj procelav i onaj mladji samo kljukaju lekom za srce za svakii simptom pa cak i oni sto dodju za nesto deseto…e strasno…pisite malo o tome…vi ste ti …dezurni krivi sto vecinu ne sanirate kako treba pa posle neko odlepio,udario vas i slicno…e to je zbog vas samih arogantnih i nepismenih doktora…

Gde je direktor da da izjavu? Vazno da je bilo izjava koliko hoćete kada su švaleracije u pitanju…

pa mislim da malo

mislim da medecinske sestre nerade svoj poso savesno i humano da je drugojacije nebi ljudi umirali cekajuci hitnu i umirali zato sto doktori i sestre nezele da ukazu pomoc

Dragana, naučite se pismenosti pre nego pritisnete taster i izvalite gomilu gluposti!!!!

wpDiscuz