NAPOKON Kreće se sa rekonstrukcijom krova škole u Vučju

NAPOKON Kreće se sa rekonstrukcijom krova škole u Vučju
Podeli:

Za desetak dana u Osnovnoj školi „Bora Stanković“ u Vučju počeće sanacija krova, a vrednost ovog ugovora je 2,2 miliona dinara, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu grada Leskovca.

Investitor je grad Leskovac, a izvođač radova je „SNL Graditelj“, a radovi koji bi trebalo da budu završeni za 30 kalendarskih dana

Podsećanja radi, viseća plafonska konstrukcija od oko 350 kilograma stropoštala se početkom 2015. godine u praznoj učionici, tokom noći u kojoj je besnela oluja, a slučaj Osnovne škole “Bora Stanković” u Vučju arhiviran je jer ustanovljeno da za taj peh niko nije kriv.

Tri meseca ranije vlasotinačka zadruga „Pionir“ je ugradila plafone na drugom spratu te škole, a grad je bio formirao i komisiju čiji je zadatak bio da ispita ceo slučaj.

U međuvremenu slučaj je stigao do Osnovnog tužilaštva, koje je anagažovalo nezavisnog građevinskog inženjera iz Leskovca, a taj inženjer je utvrdio da za pad plafona u školi niko nije odgovoran, odnosno, da je kriva elementarna nepogoda, pa je konstatovano da nema razloga za pokretanje istrage i sve je otišlo u arhivu.

Inače, nedavno su u zajedničkom dvorištu Osnovne škole „Bora Stanković“ i Srednje škole „Svetozar Krstić Toza“ završeni radovi i na partnernom uređenju.

Do kraja godine očekujemo zamenu košarkaških tabli, rekonstrukciju koševa i ukoliko bude sredstava biće izgrađen i mobilijar“, najavio je danas Bojan Tojaga, šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

Najavljeno je i da će u Srednjoj školi „Svetozar Krstić Toza“ u Vučju biti rekonstruisani toaleti uz pomoć novca Ministarstva prosvete (800.000 dinara) i grada Leskovca (300.000 dinara).

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Da manje nameštate tendere bilo bi para i preteklo bi. Ovako?

Comments are closed.