Naprednjaci ruše dogovor?

Naprednjaci ruše dogovor?
Podeli:

NIŠ – Konstitutivna sednica Skupštine niške gradske opštine Medijana prekinuta je nakon što kandidat URS lekar Nebojša Krstić nije izabran za predsednika Opštine zato što mu je odbornice SNS uskratila svoj glas.

Odbornica SNS Mila Dimitrijević javno je uoči glasanja za skupštinskom govornicom izjavila da ona neće glasati za ovog kandidata i  tako je dovela u pitanje dogovorenu koaliciju SNS, SPS i URS koja ima 13 od ukupno 27 odobrnika.

Sednica je tekla dogovorenim tokom sve do izbora predsednika opštine Medijana.

Predhodno su odbornici tajnim glasanjem za predsednika Skupštine izabrali Momčila Radojičića (SPS),  naprednjaka Zorana Stojanovića za njegovog zamenika i  Radomira Jocića za sekretara.

Odbornica naprednjaka je odbila da se povinuje koalicionom dogovoru pa Krstić nije dobio većinu jer je ishod glasanja bio 13 za 13 protiv. Predsedavajući skupštinom je predložio pauzu i prekinuo sednicu do daljnjeg.

Juče je prekinuta i konstitutivna sednica Skupštine opštine Palilula i to posle verifikacije odborničkih mandata. Nastavak, tokom kojeg bi trebalo da budu izabrani svi organi opštine, zakazan je za večeras u 19 sati.

Do sada je konstituisana samo jedna od pet gradskih opština. U Niškoj Banji gde je DSS odneo pobedu na izborima  za predsednika te opštine ponovo je izabran Zoran Vidanović.

(Kraj)

 

Podeli:
Označen sa