Naprednjaci traže manje cene za komunalne usluge

Podeli:

LESKOVAC – Predsednik Gradskog odbora opozicione Srpske napredne stranke (SNS) Goran Cvetanović apelovao je danas na čelnike leskovačkih komunalnih preduzeća da smanje cene svojih računa i da zatraže izvinjenje od Leskovčana zbog loših usluga u zimskim mesecima.

Cvetanović je na konferenciji za novinare prozvao preduzeća „Dom“, „Toplana“, „Por Verner i Veber (PVV), „Vodovod“ i „Pijaca“, ocenivši da lošim radom izazivaju stres kod građanstva, i istovremeno zatražio od gradskih vlasti da kažu koliko je mašina angažovano na čišćenju puteva i ulica od snega.

Lider SNS je kazao da su u mnogim stanovima radijatori hladni i da temperatura iznosi oko 10 stepeni, a da „Vodovod“ isuviše sporo reaguje kada puknu cevi na ulicama.

PVV je kritikovao što tri nedelje ne iznosi smeće, „Pijacu“ zato što primenjuje letnji cenovnik za zakup tezgi, a „Dom“ je prozvao što ne pomaže ugroženim stanarima stambenih zgrada i što u gradsku kasu, naveo je, uplaćuje samo 10 do 20 odsto svojih prihoda, umesto 100 odsto, kako je predviđeno skupštinskom odlukom.

„Ako se ovako nastavi doći će do kolapsa i bojim se da će biti srušen ceo komunalni sistem. Najmanje što mogu da učine to je da ne ispostavljaju račune za februar ili da ih drastično smanje“, kazao je.

Cvetanović se osvrnuo i na zimsko održavanje puteva.

„Možemo iz medija da čujemo kako je teška mehanizacija na terenu, ali nikako da dobijemo informaciju koliko to mašina aktivno učestvuje, koje su to mašine i koja je količina soli bačena na terenu, kao i što ne možemo da dobijemo informaciju koliko grad Leskovac, ili Republiku Srbiju, košta to održavanje“, zaključio je Cvetanović.

On je kritikovao i rad „Metro parking juga“ zbog neočišćenog snega na parkiralštima.

(Kraj)

 

 

 

 

 

 


Podeli: