Narodni parlament protiv Bregovićevog koncerta u Leskovcu

Narodni parlament protiv Bregovićevog koncerta u Leskovcu
Podeli:

LESKOVAC – Nevladina organizacija “Narodni Parlament” iz Leskovca pozvala je danas gradske vlasti i donatore da odustanu od skupog angažovanja Gorana Bregovića i njegovog “Orkestra za svadbe i sahrane” za doček Srpske Nove godine.

“Pozivamo gradske vlasti da racionalnije troše novac Leskovčana i da pronađu jeftiniju, i ekonomskoj situaciji, primereniju alternativu. Pozivamo i donatore, koji navodno u značajnijem ali nepoznatom procentu, sufinansiraju organizaciju dočeka Srpske Nove, da novac usmere u humanitarne i druge aktivnosti”, navodi se u saopštenju Narodnog parlamenta.

Ova NVO tvrdi da će Bregovićev koncert na Širokoj Čaršiji u centru Leskovca koštati, zapravo, 50, a ne 35 hiljada evra, kako je ranije saopšteno u kabinetu leskovačkog gradonačelnika.

U kabinetu gradonačelnika je takođe ranije najavljeno da je interesovanje Leskovčana za ovaj koncert veliko i da se očekuje organizovan doček ljubitelja Bregovićeve muzike i sa juga Srbije, ali i iz Makedonije, Bugarske i Slovenije.

 


Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova

Mogao bi Goran Bregovic da odrzi jedan humanitarni koncert, pa da taj novac uplati u humanitarne svrhe. Tako bi imali i jare i pare. Mislim da je dovoljno zaradio do sada da bi mogao jednom i ovakav koncert da odrzi. Svi pricaju da ga interesuje samo Lova. Neka stane na put vec jednom tim pricama. Dovoljno je zaadio kod Hajducke cesme. Nekome bi trebalo nekoliko zivota da potrosi taj novac. Ne treba mu valjda sad da uzima i od Leskovcana nesto sto nece stici da potrosi. I Leskovcani bi ga mnogo vise voleli i cenili…

wpDiscuz