Narodni poslanik: Zaštitićemo malinare na jugu Srbije

Narodni poslanik: Zaštitićemo malinare na jugu Srbije
Podeli:

Narodni poslanik u Skupštini Srbije i šef GrO SNS u Vranju, Slaviša Bulatović, izjavio je da je u kontaktu sa državnim sekretarom u Ministarstvu poljoprivrede Bogdanom Igićem sa kojim će razgovarati u vezi sa rešavanjem problema malinara na jugu Srbije.

On je mišljenja da su malinari izašli zadovoljni iz Ministarstva poljoprivrede i da će se naći neko rešenje i za jug.

Nakon sednice Skupštine Srbije u utorak, imaću dodatne razgovore u vezi sa problemom koji imaju malinari. Imao sam poziv gospodina Igića vezano za malinare koji su ovde u Vranju, ali još uvek nismo stigli da se vidimo“, rekao je Bulatović.

Dodao je da će preduzeti sve što je u njegovoj moći i opisu posla poslanika, da zaštiti ovdašnje malinare, jer je, kako kaže, „poljoprivreda jedan od osnovnih stubova strategije razvoja grada Vranja“.

Ostalo je da nakon sastanka u Vladi, dogovorimo neku logistiku, dinamaku pregovora na nivou Srbije. Ako se desi blokada puteva na jugu, obećavam da ćemo sesti i razgovarati sa ljudima. Ono što znam je da niko od malinara neće biti diskriminisan, pa ćemo i sa malinarima na jugu sesti i ozbiljno razgovarati“, istakao je Bulatović.

Otkupna cena malina na jugu Srbije niža je nego u drugim krajevima države i kreće se od 90 do 100 dinara po kilogramu, te je situacija u ovom kraju više nego poražavajuća.


Podeli:
  1. Jel i ovaj Bulatovic rodjen u Podgorici, kao niski gradonacelnik Bulatovic. Uzgred, kad su maline u pitanju lupa ko otvoren prozor.

  2. Ajde ne lupaj ti ces zastiti malinare ej Srbijo medju sljivama sta doceka ko te stiti

Comments are closed.