Nastavak uređenja Svetoilijske na proleće

Nastavak uređenja Svetoilijske na proleće
Podeli:

Rekonstrukcija Svetoilijske ulice u Leskovcu, do ulaza u Spomen park, biće nastavljena na proleće, a već sutra će deo od zgrade pošte do skretanja za Radničko naselje biti otvoren za saobraćaj, kažu u JP „Urbanizam i izgradnja“.

Dok su zvaničnici u ovoj ulici davali izjave novinarima, prolaznici su im dobacivali, po koji čak i psovao, uz opaske „Koliko puta ćete više da otvarate ovu ulicu“

Trenutno se u uređenom delu obeležava horizontalna signalizacija i uređuju trotoari, a u planu je i formiranje drvoreda celom dužinom ove jedne od najprometnijih ulica u gradu.

Saobraćajnica u Svetoilijskoj ulici bila je u vrlo lošem stanju zbog raznih intervencija nakon kvarova i rekonstrukcija na podzemnim instalacijama. Nerešenim odvodnjavanjem došlo je do propadanja kolovozne konstrukcije i formiranje udarnih rupa“, podsetio je direktor „Urbanizma i izgradnje“ Milenko Milenković.

Ukupna investicija u ovoj ulici je vredna preko 50 miliona dinara, a za prvu fazu je iz gradske kase izdvojeno 24,8 miliona.

Izvođač radova je „Trace PZP Vranje“.

Danas se završavaju i radovi na pojačanom održavanju dela opštinskog puta kroz Bobište  za šta je izdvojen 11.1 milion dinara iz gradske kase.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Јужна пруга 15.12.2017., 11:54

  Отворите анкету, за колико месеци ће улица почети да пропада? Ја дајем макс месец дана.

 2. znao sam da lazu 15.12.2017., 13:14

  Prvo je bilo, u decembru gotovi radovi. Pa, onda radovi gotovi do 5.1.2018.godine. 880metara se radi dve godine, sto je i razumljivo, imajucu na umu da su bile ekstremne temper. za ovo doba godine od 20 do 25stepeni, kada se nije moglo raditi. Ko li se je sve ugradio u izgradnji Svetoilijske. Samo NAPREDNO

 3. radnickorepublika 15.12.2017., 13:30

  pola ulicu su izasli da otvore svi iz opstinu… znate sto???? zato sto su se svi ugradili tu za po stan minimum… ciganima prave ulice i gradonacelnnik je licno odgovoran za to, sto znaci????

  • Razumljiv je hejt opozicije,nije im lako da gledaju kako se radi i sredjuje grad, oni nisu bili sposobni ni metar da asfaltiraju. Jedino sto znaju je da lazu i spinuju.

   • Visnja, da li Vi vidite ovu sahtu na slici. pa okom je vidljiva izbocina. Kako je na licu mesta mozete sami da se uverite. Ne znam da l ste vozac ali to ce da izaziva svakodnevno truckanje. Samo da podsetim, ovo je nov asfalt, sta ce biti za neko vreme videcemo. Bitno je bio da se nesto radi a kako se radi nije bitno. Bitna je ugradnja a ne gradnja. Da vratimo film na sredjivanje zgrada od strane ALER-a. Pravljenje ulaznih vrata su naplacivali po 1000 evra a ta ista vrata svi drugi prave za maksimalno 600 evra. O cemu se radi kazite vi nama posto vidim da ste informisani.

  • Koliko veze sa zdravim razumom ima izjava da je Svetoilijska ulica renovirana za cigane? Nego kad nemate prave argumente, kad istina nije na vašoj strani onda se služite ovakvim niskim udarcima

 4. a sahte li ce opet da propadaju ili ce posle tender opet i za sahte?

 5. Ne samo da se nešto radi nego se radi na veliko i to u svim delovima grada, nov asfalt, vodovodne cevi, cevi za grejanje, čiste se deponije. Svaka zamerka ili negodovanje je izliv čiste ljubomore ili nemoći stare žute vlasti zbog koje je grad godinama stagnirao.

 6. Šta kolko košta 15.12.2017., 22:44

  Neka mi neko samo objasni šta košta 24.8 miliona dinara u 350 metara rekonstrukcije ul. Svetoilijske i kako je moguće da asvaltiranje 400metara ulice sa trotoarima u Bobištu košta 3.5 miliona dinara kako je objavljeno zvanično u panorami TV Leskovac 15.12.2017. god. Da ne bude zabune rekonstrukcija vodovodne mreže u Svetoilijskoj i drugim ulicama u gradu vrši se parama nemačke vlade koje je dobio vodovod i nikakve veze nema sa asvaltiranjem pa zato neznam šta košta 24.8 miliona dinara.Neki su se ovde unapred(no) ugradili pa bi bio red da debelo obrazlože trošenje narodnih para ili da nadležni hapse po zakonu.

Comments are closed.