Ne padajte u nesvest, do lične karte dođite e-poštom!

Ne padajte u nesvest, do lične karte dođite e-poštom!
Podeli:

Redovi i padanje u nesvest zbog višečasovnog čekanja za podnošenje zahteva za ličnu kartu i pasoš u Policijskoj upravi Leskovac, trebalo bi da postanu prošlost jer taj posao može da se završi i putem interneta.

Naime, tim Udruženja Narodni parlament Leskovac, je ranije podeno zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije da se i Leskovcu uvrsti u red gradova za elektronski način zakazivanja i predaje papira i podizanje ličnih dokumenata preko interneta.

Ubrzo je stigao pozitivan odgovor iz MUP-a, a potom je na Portalu e-Uprava Republike Srbije postavljen i link preko koga Leskovčani mogu da zakazuju termine u leskovačkoj policiji“, priča za Jugmediu diplomirani pravnik Borivoje Đorđević.

U Narodnom parlamentu kažu da link za Leskovčane i sam portal odličnu funkcionišu.

Upravo je bila jedna Leskovčanka i ispričala nam da joj je zakazan termin i da je bez čekanja sve završila za pet minuta“, pričaju u ovom veoma aktivnom udruženju.

S obzirom da u redovima u PU Leskovac najviše stoje stariji ljudi, pravni tim Narodnog parlamenta apeluje na njihove mlađe i internet pismene potomke da svojim roditelljima, bakama i dekama pomognu i zakažu im termin.

Link za zakazivvanje je: https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=3784

 

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Bravo! Najzad je neko shvatio da i ovde žive ljudi.

  2. Bravo za Narodni parlament…

  3. Nerealne azdisotine 1. aprila 2017., 10:16 am

    Internet pismenim potomcima se ..be za babe, dede i roditelje. Cisto sumnjam da vise od njih 20% ume da izgugluje e-upravu i popuni upitnik. „Experti“ iz tog vladinog neudruženja 24 sata bulje u monitore pa misle da ne postoji svet van interneta.

  4. Konačno da neko nešto uradi i za Leskovčane!

Comments are closed.