Nebojša osvojio Nebojšinu kulu

Nebojša osvojio Nebojšinu kulu
Podeli:

Leskovčanin Nebojša Stefanović, juče je u Beogradu na 21. beogradskom maratonu, u trci prevazilaženja, postao apsolutni pobednik, ostavljajući iza sebe mnogo mlađe maratonce.

Trka prevazilaženja je trka koja traje 24 sata a Nebojša Stefanović je kao bivši državni rekorder sa 207 kilometara iza sebe ostavio sve protivnike na ovoj trci pobedivši i znatno mlađe takmičare sa istrčanih 177 kilometara. Drugo mesto osvojio je Leonid Anatsko iz Belorusije sa 171 km a treći je Miroslav Pajić iz AK Teleinformatik. Nebojša je nastupao kao član Atletskog kluba „Dubočica“ iz Leskovca.

„Ovo je moje 21 učešće na ultramaratonima po čemu sam jedan od rekordera u Srbiji, po broju nastupa. Trka je ove godine bila izuzetno teška jer podno Nebojšine kule smenjivali su se vremenski uslovi. U jednom delu smo trčali po suncu a u drugom je bila hladovina i košava koja je otežavala trčanje. U ovim uslovima mlađi takmičari nisu imali dovoljno iskustva pa je i to jedan od razloga po kome smo mi iskusniji ostvarili bolje rezultate. Pobedu posvećujem gradu Leskovcu kao poklon povodom dana Grada i ujedno se zahvaljujem na dosadašnjoj podršci“, priča Stefanović za Jugmediu

Stefanović će posle pauze za osvežavanje kondicije početi pripreme za Internacionalni festival ultramaratonaca koji treba da bude održan u Atini u drugoj polovini januara, gde najavljuje pokušaj obaranja rekorda Srbije u ultramaratonu na 48 sati koji drži Đuro Dobrijević sa istrčanih 319 kilometara i koji je star gotovo 20 godina.

 Zoran Jovanović


Podeli:
  1. bravo majstore !

Comments are closed.