Neće tržni centar u bioskopskoj dvorani

Neće tržni centar u bioskopskoj dvorani
Podeli:

LESKOVAC – Predstavnici četiri od pet kulturnih instuticuja zatržali su danas od lokalnih vlasti hitan dogovor sa Samostalnim sinikatom oko sudbine bioskopske dvorane sa velikom rotirajućom scenom.

Bioskop je vlasništvo sindikata koje je izrazilo nameru da taj prostor pretvori u u tržni centar, a poslenici kulture traže da se dvorana adaptira i služI za održavanje velikih scenskih predstava.

Oni su rekli da se neće smiriti dok se ne nađe rešenje, a iz kabineta gradonačelnika Slobodana Kocića su i juče izostale reakcije.

(Kraj


Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Postaviću pitanja koje mislim da su zrela za razmatranje. Zašto je uopšte Savez Sindikata vlasnik zgrade? Oni već ubiraju prihod od izdavanja kancelarija i poslovnog prostora privatnim firmama! Da li je neko postavio pitanje zašto godinama bioskopska sala ne služi za održavanje predstava, koncerta i ostalih kulturnih manifestacija? Zato što je cena zakup tog prostora oko 50.000,00 dinara za vremenski period od 2h. Šta doprinose upošljenici koji rade u Sindikatu ovom gradu sem što imaju „debele“ plate i žive kao krpelji, jer se upravo samofinansiraju od izdavanja istih. Sad bi da izdaju bioskopsku salu i pretvore je u tržni centar?… Opširnije »
wpDiscuz