Nema nam pomoći, svi beže odavde!

Nema nam pomoći, svi beže odavde!
Podeli:

Vranje je u prethodnih pet godina ostalo bez najmanje 2.056 ljudi, pa je jasno da se stalni trend depopulacije stanovništva ne zaustavlja, pokazuju podaci Zavoda za statistiku.

Ništa bolja situacija nije ni u Pčinjskom okrugu, koji sada ima 6.000 ljudi manje nego pre pet godina

Nijedan od statističkih podataka ne ide na ruku jugu zemlje, pa brojke recimo pokazuju da ovaj deo zemlje ima negativan migracioni saldo od 2.870 ljudi, koji predstavlja odnos broja doseljenih i odseljenih.

Na 1.000 stanovnika ovde se u proseku rodi osam beba a statistički se zabeležii 16,3 umrlih stanovnika, što je  negativan prirodni priraštaj od minus 8,3 promila, najviša negativna stopa u Srbiji.

Sociolog Ana Janković za OK Radio ovu društvenu pojavu objašnjava stalnim migracijama i negativnim prirodnim priraštajem, koji svoje korene imaju u veoma lošoj ekonomskoj situaciji.

Loši uslovi života i sveukupna društvena klima, glavni su pokretač na migracije, ali se odražavaju ujedno i na prirodni priraštaj“, objašnjava ona.

Opširnije na Okradio.rs


Podeli:
Označen sa
  1. Dok su ovi na vlasti svi ima da se isele ostace samo oni da vladaju sami sa sobom!Srbija je u totalnom haosu ali glasaliste i sada gledajte gde mladi i obrazovani beze a ostaju samo penzioneri da uzivaju i kad nema ko da radi i prihoduje e tad ostace bez penzije pa ce da udare glavom sta su unistili svoju a i tudju decu!

  2. A sta je sa Leskovcem ???????

Comments are closed.