Nemoć: Dečak se kao glista provlači i odnosi pazar i robu

Nemoć: Dečak se kao glista provlači i odnosi pazar i robu
Podeli:

LESKOVAC – Vlasnici mesara, pekara, piljara, menjačnica, parfimerija, kioska, knjižara i drugih radnji u Leskovcu strahuju od posete trinaestogodišnjeg dečaka P.V.

On se, piše „Blic“,  kao glista provlači kroz uzane otvore i odnosi im pazar i drugu robu, a policija je saopštila da je izvršio 136 krivičnih dela.

decak lopov-suzana djirdjevic

– U paničnom smo strahu i tražimo da neko zaustavi ove krađe. Iz moje kase odneo je 5.000 dinara, ceo pazar. Sreća što ga nije interosavao donji veš – priča Suzana Đorđević, vlasnica butika u Ulici Stojana Ljubića.

– Kod mene je rešetke odvalio, ciglom razbio staklo i provukao se kroz otvor 20 puta 20 centimetara. Nigde nije bilo ni kapi krvi, provukao se kao glista. Odneo je 2.666 evra i 77.000 dinara. Pronađeno je i vraćeno 266.000 dinara – žali se Stojan Kostić, vlasnik menjačnice.

decak lopov-ovde se provlaci

– Imam svedoke koji su videli krađu i koji su ga prepoznali. A ja ga viđam ispred opštine. Sa decom sakuplja sitniš koji se baca posle venčanja – priča Kostić.

Dečak je tokom obijanja neverovatno miran. O tome svedoči i video-snimak iz opljačkanog kioska na Bulevaru oslobođenja. Najpre šrafcigerom skida rešetku, poput gliste se provlači kroz uzani šalterski otvor. Obija kasu i izvlači novac. Ne žuri. Uzima mobilni telefon za dopune, izvlači karticu i baca. Primećuje kameru i seče kabl. Radnja se odvija sat i po posle ponoći.

decak lopov-kosk opljackan

– Odneo je 100 evra od lutrije i cigarete u vrednosti od 100.000 dinara. Šta da radim? – pita se Milan Tasić.

Kroz još manji otvor ušao je i opljačkao knjižaru “Nolit”, odakle je odneo 100.000 dinara, frizerski salon „Toma“, zatim prodavnicu obuće “Boreli”, piljaru “Nensi” i ugostiteljsku radnju “Kod Lešnjaka”.

decak lopov-provlaci se kroz otvor

Policija nas upućuje na Centar za socijalni rad, gde nam je rečeno da je dečak upao u pravni vakuum.

– Prema Zakonu o maloletnicima, on je krivično neodgovoran do 14 godina. Upali smo u pravni vakuum. U saradnji sa drugim institucijama nekoliko puta smo ga smeštali u Zavod za vaspitanje omladine i dece u Beogradu, odakle pobegne posle dva dana – kaže Boban Ilić, direktor Centra.

 

Maloletnik postaje odgovoran 2. jula
Maloletnik P.V, koji sa roditeljima, braćom i sestrama živi u leskovačkom kvartu Podvorce, postaće odgovoran pred zakonom 2. jula, kada puni 14 godina. Za prethodne trogodišnje krađe neće odgovarati, a neizvesno je da li će i kada neko da nadoknadi manjak u kasama opljačkanih lokala.

 

(Izvor: BLIC)

 


Podeli:
Označen sa
  1. cim je upao u pravni vakum neka pljacka slobodno ,ovde se vise nezna ko je lud

  2. Procitaj krivični zakon, pa onda saznaj ko je lud

    • ja stvarno neznam sta ti nisi razumeo u mom komentaru ako zelis mogu jos jedanput isti takav da napisem

  3. Blago nama i nasoj drzavi kada imamo ,,pravni vakum,, ili jos bolje rupu u zakonu… Gde god se okrenes sve same rupe, a vec je proslo godinu i vise od dolaska ljudi od kojih smo ocekivali nesto bar malo bolje. Plasim se…

  4. ПОД ХИТНО ЈЕ ПОТРЕБНО ИЗМЕНИТИ ПРОПИСЕ И СПУСТИТИ ГРАНИЦУ ЗА КРИВИЧНУ ОДГОВОРНОСТ СА САДАШЊИХ 14 НА 12 ГОДИНА И РЕШИО БИ СЕ ПРОБЛЕМ. ОВАЈ ПРОБЛЕМ НЕМА САМО ЛЕСКОВАЦ ВЕЋ ИМАЈУ СКОРО СВИ ГРАДОВИ У СРБИЈИ САМО ШТО СЕ О ЊИМА НЕ ГОВОРИ ИЛИ СЕ НЕДОВОЉНО ГОВОРИ.

  5. Treba pohapsiti „ideologe“ ovakvih krivičnih dela a ne ove maloletnike. Neko to koristi.

Comments are closed.