Nevreme napravilo haos u Donjem Vranju

Nevreme napravilo haos u Donjem Vranju
Podeli:

VRANJE – Došlo je do izlivanja kanalizacije u 48 ulica, najviše oko naselja donji Asambair i Partizanski put, a na pojedinim putevima su krateri usled urušavanja asfalta.

vranje_puit_nevreme

Na Vranje se, za samo 12 sati,  tokom jučerašnjeg dana sručilo 81litar kiše po metru kvadratnom. Zbog velikog priliva vode, donji deo grada pretrpeo je „urbanu poplavu „, u kojoj je najviše stradala putna infrastruktura, a poplavljeni su i podrumi nekoliko stambenih objekta.

vranje_krater_put

Grad je zbog toga održao hitnu sednicu Kriznog štaba na kojem su podneti izveštaji svih gradskih službi.
Prema prvim informacijama došlo je do izlivanja fekalne i atmosferske kanalizacije u 48 ulica, a najviše su pogođene ulice oko naselja donji Asambair i one oko Partizanskog puta. Na pojedinim su zabeleženi novonastali krateri usled urušavanja asfalta i procena štete je u toku.

vranje_kanalizacija

Sve službe se nalaze na terrenu i rade na saniranju posledica.

vranje_gradonacelnik

Prema rečima gradonačelnika i komandanta Slobodana Milenkovića, u Donjem Vranju poplavljeni su pojedini stambeni objekti, a na pojedinim saobraćajnicama poput Partizanskog puta, Dobrivoja Stevanovića kao i Ćipre Stankovića došlo je i do pojave kratera usled urušavanja asfalta.

vranje_Poplava_saobracaj_!

,, Veoma je važno da u što kraćem vremenskom roku osposobimo sve saobraćajnice i pružimo vlasnicima poplavljenih objekata podršku, kako bi voda iz podrumskih prostorija bila ispumpana. Moramo pravovremeno reagovati i zato će sva komunalna preduzeća, kao i gradske službe i dalje biti u pripravnosti 24 sata“, rekao je gradonačelnik Milenković.

vranje_poplava

Ugroženi su i pojedini putni pravci u selima, gde ima nanosa od peska i odrona, kao što je slučaj sa putem  prema brani ,,Prvonek“. Sva komunalna preduzeća, kao i nadležne inspekcijske službe bile su angažovane 24 sata i radile na otklanjanju posledica. Na predlog gradonačelnika i komandatna Gradskog štaba njihovo angažovanje će danas biti još intenzivnije, kako bi  što pre bile sanirane posledice.

vranje_poplava_saobracaj

Stručne ekipe biće upućene na teren i određivati prioritete za saniranje u zavisnosti od stepena oštećenja. Takođe, na teren će izaći i Komisija za procenu štete.

Iako su u grad zabeležene poplave zbog velikih količina padavina, do izlivanja reke Južna Morava nije došlo.

U cilju što bolje koordinacije upućen je apel svim građanima da se javljaju na telefon 1985.

Milan Zdravković


Podeli: