Punokrvni funk u ženskom bas ključu

Nick West na Nišvilu

Nick West na Nišvilu
Podeli:

Američka basistkinja i pevačica Nick West nastupiće ove godine sa svojim bendom na Nišville jazz festivalu u petak 11. avgusta, potvrdili su organizatori festivala.

Ova umetnica za koju je čuveni Dave Stewart (iz nekadašnjeg sastava Euritmics) rekao da je „ženski Lenny Kravitz“, karakteristična je po svojoj „Čiroki frizuri“ koja je nimalo slučajno – baš u obliku bas ključa (naravno – gledano iz levog profila), a kolege muzučari, kritičari i što je najvažnije – publika, smatraju je za jednog od najistaknitijih predstavnika nove funk scene i kao i nastavljača staze koju je trasirao pokojni Prince, a kojeg je svojevremeno žuta štampa dovodila u vezu sa Nick West.

U svojoj relativno kratkoj profesionalnoj biografiji (tek joj je 25 godina) Nick West već ima niz saradnji, bilo u studiju ili na koncertima, sa veoma respektabilnim imenima svetske scene kao što su već pomenuti Prince i Dave Stewart, ali i Marcus Miller i sedmostruki dobitnik Grammy nagrade John Mayer, a pojavljivala se i u popularnom muzičko-komičnom serijalu „Glee“ (FOX) i bila specijalni gost  u poslednjem „Američkom idolu“.

(Kraj)


Podeli: