Niko nije kriv a devojčica silovana

Niko nije kriv a devojčica silovana
Podeli:

Viši sud u Prokuplju opet je doneo oslobađajuću presudu u slučaju protiv  četrdesetogodišnjeg oca I. N.  koji se sumnjiči da je izvršio obljubu nad svojom trogodišnjom ćerkom pre tri godine, a prvi put krivice je bio oslobođen i u oktobru 2016. godine.

Kako je potvrđeno u Višem sudu u Prokuplju, usled nedostatka dokaza, doneta je ista, oslobađajuća presuda za osumnjičenog, a Više tužilaštvo u Prokuplju najavilo je žalbu, piše Srbija Danas.

U pitanju je slučaj krivičnog dela obljube nad nemoćnim licem, koje je počinjeno početkom novembra 2014. godine.

Trogodišnoj devojčici iz okoline Prokuplja nanete su povrede na genitalijama, a za ovo krivično delo optužen je devojčicin otac.

Istragom i veštačenjem je utvrđeno da je devojčici povređen otvor devičnjaka, ali da ona nije silovana, dok su stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu u svom izveštaju naveli da su devojčicine povrede starije.

Majka devojčice koja se prethodno razvela od osumnjičenog prijavila je slučaj 6. novembra 2014. godine i tada tvrdila da je malu zlostavljao otac dok je bila kod njega.

On je zatim uhapšen i određen mu je pritvor, ali je nakon toga pušten da se brani sa slobode. Oktobra 2016. godine otac je oslobođen i on je sve vreme tvrdio da nije kriv.

Kako dete ima povrede genitalija, ukoliko Apelacija potvrdi presudu Višeg suda u Prokuplju, postavlja se pitanje ko je devojčici naneo povrede i da li posle tri godine može da se to utvrdi i istina konačno izađe na videlo.

Izvor: Srbija Danas


Podeli:
  1. Ježim se kada citam ovakve stvari. U ovom slucaju (tekstu) ima dosta nejasnoca. Na osnovu ovog sto ja napisano, ja bih majku te devojcice zakacio na detektor laži.

Comments are closed.