Nikola Perić, najveća sportska nada lebanskog fudbala

Nikola Perić, najveća sportska nada lebanskog fudbala
Podeli:

Da su Lebane i Radan rasadnici fudbalskih talenata potvrda je i Nikola Perić (11), fudbaler najmlađe selekcije Srpskoligaša, koji je u klubu odigrao preko pedeset utakmica i postigo oko 30 pogodaka, s jednim het-trikom na utakmici protiv Građanskog iz Leskovca.

Za sada je prošao dve uspešne selekcije u Leskovcu na Jablaničkom okrugu, a potom  i u Pirotu na selekciji RIS-a.  Igra na poziciji prednjeg i zadnjeg veznog, po potrebi može i levog i desnog spoljnjeg.

“Svu zahvalnost dugujem, kako treneru Marku Cvetkoviću, tako i mojim roditeljima ocu Bobanu i majci Sanji koji imaju veliko razumevanje za moju najveću ljubav na svetu a to je fudbal”, priča mladi fudbaler.

Nikola je učenik O.Š. “Vuk Karadžić” u Lebanu. Pohađa peti razred kod razrednog starešine Snežane Stoilković odakle i za učenje stižu reči hvale za ovog vrednog mladog fudbalera koji nikada ne propušta ni jedan trening i uvek je među prvima na terenu, a sa terena među zadnjima.

“Nije mi teško da ponekad samo dođem iz škole ostavim knjige i pravac na trening. Imam namere da se podjednako posvećujem i fudbalu i školi, pa vreme će pokazati šta će biti preče u mom životu. Moj uzor je Mesi od koga sve pokušavam da naučim gledajući njegove utakmice na televiziji. Voleo bih da ga jednog dana vidim u živo”, kaže mališan.

Fudbalsku abecedu počeo je da uči od svoje pete godine, tačnije 2005. godine, a do sada sa njim su u klubu radili Vlada Mitković, Ganja Svetković, ali po njegovim rečima najviše ne naučio od mladog trenera Marka Cvetkovića za koga  ima samo reči hvale.

Da su poznavaoci fudbalskih prilika u Lebanu primetili da u Nikoli ima velikog talenta, dokaz je i to da je minule 2016. godine izabran za najbolju sportsku nadu Lebana u izuzetno jakoj konkurenciji ostalih sportskih grana.

Ostaje na Nikoli i vrememu koje će pokazati da li je žiri bio u pravu ili nije.

Vukašin Stevanović


Podeli:
  1. Bravo za mladog Nikolu,njegov otac Boban je bio vrhunski fudbaler,otuda i taj talenat,svaka cast..😀

Comments are closed.