Nikola Stanojević đak generacije Ekonomske škole

Nikola Stanojević đak generacije Ekonomske škole
Podeli:

LESKOVAC – Od prvog osnovne do četvrtog razreda srednje škole imao je sve petice, osvajao je nagrade na takmičenjima, bavi se sportom, glumom i folklorom, govori strane jezike – Nikola Stojanović, ovogodišnji je đak generacije Ekonomske škole u Leskovcu.

Upisao je Ekonomski fakultet u Beogradu sa 100 peona i treći je na rang listi.

„Fakultet u Beogradu, master i doktorske studije u Švajcarskoj, a potom se vraćam u Srbiju jer mislim da je najlepše kada si svoj na svome“, priča ovaj tek stasali mladić, koji se ispred svoje škole već oprobao i u pisanju i realizaciji omladinskih projekata.

Nije, kaže, bio bubalica, ali je mnogo učio.

„Nema tu filozofije, učenje, učenje, ali ne i samo učenje. To je moj recept“, objašnjava.

Godinama se bavio vaterpolom i igrao u folkloru. Tri godine zaredom je na školskoj predstavi igrao ulogu Svetog Save. Položio je treći, najviši stepen, engleskog jezika, uči nemački, a član je i jedne stranke.

„Kada se vratim s doktorskih studija aktivno ću se uključiti u politiku jer našoj Srbiji trebaju obrazovani kadrovi u oblasti ekonomije“, planira Nikola Stanojević, đak generacije 2015. godine, jedan od retkih koji veruje da može da menja srpsku realnost.

(Kraj)mil


Podeli:
 1. Drugarski savet prvo skoci pa reci hop.Mnogo zelja pazi da ne pregoris.Mnogo odlicnih djaka kao ti nije doslo ni do druge god na faksu, kamo li doktoriralo.Zelim ti srecu i sve najbolje

 2. Zasto forsirate tatinog i maminog sina? Sta je sa ostalim skolama, kompleksi su cudo…

 3. Aleksa Žunjić 10. jula 2015., 2:05 pm

  Sve je to lepo, ali gde su ovde na Jugmedii članci i o učenicima generacije iz medicinske, gimnazije, poljoprivredne, tekstilne… Ako se već pišu hvalospevi onda bi trebalo o svima njima, a ne selektivno.
  A ovaj još nije ni krenuo na fakultet a već će da magistrira i doktorira i to u Švajcarskoj, pa će onda da se vrati da nam pomogne da procvetamo :)

 4. iz cije li je stranke ? Ne mora triput da se pogadja

  • Slika je sa otvaranja bazena u Grdelici. Ako i jeste zasluženo đak generacije, nije mu potrebno da se tako mlad eksponira. Ili je ipak potrebno da bi postao đak generacije?!

   • Jeste, sigurno je zato djak generacije, jer je bio na otvaranju bazena. Bravo za Vas! :D

    • Aleksa Žunjić 12. jula 2015., 5:32 pm

     Zato što je bio na otvaranju bazena dobio je hvalospev na Jugmedii, đaci generacije iz ostalih leskovačkih škola nisu bili na otvaranju bazena pa nisu ni dobili tekst u novinama. Naravoučenije: svi koji imate nešto da kažete ili nečim da se pohvalite idite na politička dešavanja i bićete medijski ispraćeni.

 5. БРАВО МЛАДИЋУ ! Само стрпљиво и полако, све ће доћи…. И ја сам завршио Економску, знам да није лако имати све петице, ја их нисам имао, иако ми је… Браво !

  • Mozda je ranije bilo tesko dobiti sve petice, danas je svaka susa nosilac vukove diplome, diplome koja je izgubila svoj znacaj…

 6. И ја нешто размишљам да ли да докторирам, али не могу да се одлучим које године.

Comments are closed.