Niš u bojama Makedonije

Podeli:

NIŠ – Crveno-žute zastave i navijački šlemovi garde Aleksandra Makedonskog danas su prepravile Niš jer u tom gradu boravi više od 7000 makedonskih navijača rukometne reprezentacije.

„Prema informacijama na osnovu međudržavnog protokola, danas je do13 sati u Srbiju stiglo oko 5700 Makedonaca, juče je u privatnom aranžmanu došlo njih 1500, tako da procenjujemo da se u Nišu nalazi oko 7000 makedonskih navijača“, rekao je za agenciju „juGmedia“ rukovodilac komercijale Studentskog centra Niš Dobrivoje Ljubić.

Fan-zonu makedonskih navijača, koja se nalazi u menzi kod tehničkih fakulteta, prvog dana Evropskog prvenstva u rukometu posetilo je najmanje hiljadu ljudi. Tokom celog dana tamo su se glasno pevale navijačke pesme: „Izlezi, momče, pravo na terasa“, „Zemja makedonska“, „Makedonija naviva za vas“…

„Stigao sam jutros, video Tvrđavu, posetio kafanu i došao u fan-zonu koja je super, a uskoro idemo u Čair da bodrimo naše igrače“ rekao je student ekonomije iz Skoplja Igor Prokopov.

Za sve navijače koji nisu obezbedili karte za ulaz na „Čair“ organizovano je gledanje utakmice protiv Švedske na velikom video bimu u sali fan-zone.

Kafići u blizini hale „Čair“ preplavljeni su makedonskim zastavama. U Nišu ima i navijača Švedske, Češke i Nemačke, ali u znatno manjem broju.

(Kraj)

 


Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Zivim u Svedskoj! Posle pobede Makedonije nad Svedskom, svedjani pisu svasta po novinama o taktici makedonaca, najpre o publici. Pise se kako je publika bacala upaljace na teren i zvizdala kroz citavu utakmicu. Nijednog trenutka nisu pisali, kako je Makedonija igrala izvanredno, a Svedska da je igrala lose. Cak su krivili organizatore, t j Srbiju zasto to dozvoljavaju. Na kraju su ocrnili citav Balkan za njihovo ponasanje…. i td. Ja sam iz Srbije, ali zivim u Svedskoj citav svoj zivot. Ovo sto svedjani pisu je toliko grozno, da nemam reci. ZATO NAPRED SRBIJA I NAPRED MAKEDONIJA. Pokazite kako se navija… Opširnije »

Publika jeste zviždala i vikala jer se tako navija. :) Ali ne verujem da su uopšte mogli da imaju upaljače kod sebe, a kamoli da ih bacaju na teren. Na ulazu je svako prošao detaljan pretres i oduziman je sitan novac, cigarete, upaljači i sve ostalo čime bi neko mogao da bude povređen. Eto, morali su Šveđani da se vade zbog loše igre, ali im na sreću nije uspelo. Makedonija ide u arenu!

wpDiscuz