Nišavska regata po šesnaesti put

Nišavska regata po šesnaesti put
Podeli:

NIŠ – Na tradicionalnoj Nišavskoj regati koja će se na najvećoj pritoci Južne Morave održati sutra od 10 sati, rekreativci će ploviti Nišavom od sela Prosek do Vrežinskih bazena, a zatim će se odatle do keja u centru Niša nastaviti takmičarski deo. Ukupna dužina regate je 15 kilometara.

„Nišavska regata, koja se održava još od 1996. godine, namenjena je ljubiteljima čamaca, reka i boravka na otvorenom prostoru“, kažu organizatori iz Safari kluba.

Pravo učešća imaju posade sa četiri ili šest članova koje koriste prave gumene čamce sa veslima i zaštitnu opremu za boravak na reci.

Učesnici treba da se u 10 sati okupe na igralištu iznad Proseka i da posle priprema plovidbu započnu u 11 sati. Očekuje se da će do Vrežinskih bazena stići u 13 sati, odakle će posle odmora od jednog sata startovati takmičenje do centra Niša. Najboljima će nagrade biti dodelene u 16 sati.

Pošto broj prijavljenih ekipa nije ograničen, zainteresovani se za učešće mogu prijaviti i danas telefonom na brojeve 018/531009 i 063/8090645 ili slanjem prijave na adresu safari@open.telekom.rs.

(kraj)

Podeli: