„Niška mlekara“ počela proizvodnju sireva i kačkavalja u Svrljigu

SVRLJIG – U obnovljenom  pogonu „Niška mlekara“ će prerađivati trećinu svoje proizvodnje i godišnje praviti 1.300 tona sireva i kačkavalja. U rekonstrukciju pogona uložila 600.000 evra i uz podršku SIEPE uposlila 54 radnika.

Predsednika Nadzornog odbora i jedan od vlasnika „Niške mlekare“ , Damir Mančić podsetio je da dnevno prerađuju više od 80.000 litara mleka.

„Očekuje nas vrlo brzo i izlazak na tržište Ruske Federacije, a za par godina i na tržište Evropske unije. Opredeljenje naše kompanije je da postanemo najveći otkupljivač mleka na jugu Srbije i da za dve godine postanemo jedna od tri najveće mlekare u zemlji. Akcenat ćemo zboga toga u narednom periodu staviti na razvoj sirovinske baze i edukaciju poljoprivrednih proizvođača“, izjavio je Mančić i naglasio da će prihod „Niške mlekare“ ove godine dostići dve milijarde dinara, a dobit 130 miliona dinara.

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić kaže da je otvaranje pogona „Niške mlekare“ veoma značajno za ovu nerazvijenu opštinu u kojoj je više od 2.000 stanovnika bez posla.

(Kraj)

 

 

 

 

 

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare