Nišlijka za dve godine izvukla dva zlatnika iz česnice

Nišlijka za dve godine izvukla dva zlatnika iz česnice
Podeli:

Pedesetdevetogodišnja Stana Pavlović iz Niša za sebe može reći da je baš „srećne ruke“, jer je za dve godine izvukla dva zlatnika iz velike česnice, koja se na Badnje veče po tradiciji lomi u porti Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u ovom gradu.

Česnica je ove godine bila teška oko sto kilograma, a prošle godine nešto manja, ali to nije sprečilo Stanu da i ove, kao i prošle godine dobije jedan od tri zlatnika.

„Bila je velika gužva, a suprug i ja smo sačekali da najpre sva deca oko nas dobiju parče česnice, pa smo tek onda uzeli jedno parče. Veći deo česnice dali smo snaji i unucima, a jedan manji smo podelili mi. I ove i prošle godine zlatnik je bio u mom delu“, objasnila je Stana.

Stana kaže da je sreća pratila cele prošle godine i da su joj svi u porodici bili živi i zdravi.

“Imam petoro unučadi od sina i ćerke, pa je veselo bilo često u kući a to je najveća sreća“, izjavila je Stana.

Njen suprug Zoran Pavlović, dodaje da njegovu suprugu sreća baš prati, tako da će probati da ove godine učestvuju i u nekim nagradnim igrama.

Pre dosta godina, priča Zoran, njih dvoje su dobili četiri od pet brojeva na lotou i to zato što je ona upisala četvrti broj po svom izboru.

„Prošle godine je u jednom danu izvukla zlatnik iz česnice, paricu u našoj česnici, večeru za dvoje i dve ulaznice za koncert koje su se delile preko lokalnih televizija“, sa ponosom kaže Zoran.

On je istakao da su se oboje  puno radovali zlatniku izučenom prošle godine, ali ove godine je iznenađenje bilo još i veće.

„Ta sreća kada je pronašla zlatnik u parčetu česnice koje jedva nešto veće od samog zlatnika teško da može da se opiše“.

Pavlovići su oba zlatnika podelili položajnicima – prošle godine je to bilo najstarije dete njihovog sina, a ove godine starije dete njihove ćerke.

B.Ljubisavljević

 


Podeli: