U Nišu otvorena izložba o radu UNICEF-a u Srbiji

U Nišu otvorena izložba o radu UNICEF-a u Srbiji
Podeli:

Izložba fotografija „UNICEF: 70 godina u Srbiji“ otvorena je danas na Trgu kralja Milana u Nišu, gde je prikazano sedam decenija duga tradicija humanitarnog rada UNICEF-a u Srbiji, od prvih pošiljki pomoći nakon Drugog svetskog rata pa sve do današnjih dana.

Otvarajući izložbu, direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo rekao je da fotografije prikazuju sedam decenija parnerstva te medjunarodne organizacije i Vlade Srbije na polju zaštite detce, zdravstva, obrazovanja, ishrane i mnogim drugim oblastima.“

Sen Lo je kazao da je u poslednje dve godine najznačajnija aktivnost UNICEF-a u Srbiji bila briga o ranom razvoju dece, odnosno aktivnosti koje imaju za cilj da sva deca od rodjenja do pete godine imaju najbolju moguću brigu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je na otvaranju izložbe da su UNICEF i naša zemlja sedam decenija partneri u rešavanju različitih problema koje imaju deca, koji su najosetljivija kategorija stanovništva.

Prisetimo se 90-ih godina kada su nas sve medjunarodne institucije napustilr i kada je bila proglašena blokada naše zemlje. Jedino je tada UNICEF ostao ovde i radio, brinuo o deci„, rekao je Bulatović.

Izložba fotografija „UNICEF: 70 godina u Srbiji“ biće otvorena u Nišu do 28. oktobra.
B.Lj.


Podeli: