No smoking orchestra podigao Leskovac na noge LIFFE (VIDEO)

No smoking orchestra podigao Leskovac na noge LIFFE (VIDEO)
Podeli:

Članovi benda No smoking orkestar puna dva sata sinoć su svirali pred oduševljenom publikom u Leskovcu, na koncertu, prvom posle osam godina u Srbiji.

Gitarista i član grupe, slavni srpski reditelj Emir Kustirica, koji se pre toga obratio gledaocima njegovog filma “Na mlečnom putu”, pa sa ekipom održao konferenciju za medije, pa otvorio Festival LIFFE, pokazao je zavidnu energiju na bini.

Publika je sve vreme uživala u muziciranju, mešavini roka sa primesama izvorne srpske muzike, a Kusturica je nešto ranije govorio o razlozima odsustva benda sa srpske muzičke scene.

Sakupljamo ogroman broj ljudi u Japanu, u Kanadi, Severnoj Americi, uskoro nas očekuje tureneja po Francuskoj gde ćemo svaki dan svirati, a u Srbiji praktično ne postojimo, ignorišu nas”, kazao je i dodao da je razlog tome “veoma organizovan rad i teoretisanje koje stiže iz nevladinih organizacija”, koje na neki način utiču na izbor “ne ovo, nego ono“.

No smoking orkestar nastao iz nekadašnjeg “Zabranjenog pušenja”. Sinoć u bendu nije bilo popularnog Neleta Karajlića.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Sve moze u ovaj Leskovac da se organizuje, samo nikako da Baja Mali Knindza odrzi koncert.
  0  0
  • Opet sve pokvaris.Pa ovo je Srbija,ako ti je do Baje,put pod noge pa pravac Rep.Srpska.I povedi ove ministre,poslanike,sekretara,direktore…da vide gde su ziveli,oni ili njihovi ocevi.I do daske pustajte Baju,do mile volje.
   0   0
  • Rode, to ti je skoro pa isto. Sem toga, opus BMK ima jasniju autorsku estetiku. Veruj mi_, znam o čemu pričam.
   0   0
 2. Veličanstveno otvaranje festivala, zaista smo uživali … sve pohvale gradu i kulturnom centru što su nam priredili ovakav koncert za pamćenje. Kultura u Leskovcu više nije na marginama kao nekada.
  0  0

Comments are closed.