Nova akademska godina na Američkom univerzitetu u Bugarskoj, šansa za južnjake

Nova akademska godina na Američkom univerzitetu u Bugarskoj, šansa za južnjake
Podeli:

U Blagoevgradu u Bugarskoj danas je svačano otvorena dvadesetsedma školska godina Američkog univerziteta na  na kojoj ce se školovati preko 1100 studenata iz 40 zemalja, za koji je zainteresovan veliki broj srednjoškolaca i iz Niša, Vranja, Dimitrovgrada, Bosilegrada i drugih gradova Pčinjskog okruga.

Modernom kampusu izgrađenom po uzoru na prestizne americke koledže, prethodio je početak sa 208 studenata koliko ih je bilo pre  26 godina.

Dualna americka i diploma EU, interdisciplinarna nastava i bogat izbor akademskih programa cine AUBG privlačnom destinacijom za studente sirom sveta. Studenti mogu da biraju između umetnosti, humanistike, biznisa, tehnologije, ali i da kreiraju sopstvene oblasti interesovanja i sopstveni nastavni plan i program.

Univerzitet svojom misijom da obrazuje buduće lidere posvećene zadovoljavanju potreba regiona, prvenstveno Jugoistočne Europe, privlači sve veći broj ambicioznih mladih ljudi iz Srbije, koji prepoznaju vrednosti i principe otvorenog demokratskog drustva.

Nova školska godina za studente Americkog univerziteta u Bugarskoj pocinje 7. septembra.

(Kraj)

 

 

 


Podeli:
  1. ameriški regrutni centar, ništa više…

Comments are closed.