Nova oprema za unapređenje zdravlja žena

Nova oprema za unapređenje zdravlja žena
Podeli:

BELA PALANKA – U okviru ovog programa Dom zdravlja u Beloj Palanci dobio je novu medicinsku opremu u vrednosti od 9.300 evra koja uključuje ginekološku stolicu i endovaginalnu sondu.

Donacija belopalanačkom Domu zdravlja obezbeđena je u okviru programa Evropski PROGRES preko kojeg je opština Bela Palanka, od 2014.godine do sada, realizovala više projekata.

’’Nova oprema unaprediće rad Doma zdravlja i pružanje zdravstvenih usluga u oblasti ginekologije i od polovine januara meseca sledeće godine ginekološka služba Doma zdravlja radiće u dve smene“, rekao je Vencislav Rangelov, direktor Doma zdravlja u Beloj Palanci.

dz-2

’’Prema zvaničnim statistikama svakog dana u Srbiji jedna žena umre, a četiri obole od raka grlića materice.Kako bi se uticalo na prevenciju malignih oboljenja neophodni su redovni pregledi i adekvatna zdravstvena zaštita i to ćemo omogućiti novom medicinskom opremom’’, istakla je Slavica Nešić, ginekolog Doma zdravlja.

Inače, ovaopština je jedan od 34 partnera u okviru ovog razvojnog programa koji ima za cilj da podrži održivi razvoj 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu zemlje.

Zoran Panić


Podeli: