Nova stranka: Maloletnici u Nišu žrtve gnusne policijske brutalnosti

Nova stranka: Maloletnici u Nišu žrtve gnusne policijske brutalnosti
Podeli:

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković uputio je poslaničko pitanje predsedniku Vlade RS i nadležnom ministru da li će Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenuti postupak protiv pripadnika Policijske uprave Niš koji su brutalno pretukli dva maloletnika.

Naime, 21. novembra 2016. godine maloletnici A.T. i L.N. lišeni su slobode na mostu kod Tvrđave u Nišu i tom prilikom bili žrtve gnusne policijske brutalnosti.

Prilikom privođenja, maloletnici nisu pružali otpor, ali su vređani, zastrašivani, maltretirani i nanete su im telesne povrede od strane policijskih službenika Policijske uprave Niš, Policijske ispostave za dežurstvo i intervencije Tatić Miljana, Petrović Miomira, Stojanović Olivera, Đorđević Dejana, Stojanović Petra i Milojević Ivane. Da li će Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenuti postupak protiv nezakonitog ponašanja pripadnika PU kako bi se sprečile dalje zloupotrebe službenog položaja“, upitao je Živković premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

Nova stranka ocenjuje da je ovakva agresija posledica sve dominantnije političke agresije, čiji je glavni katalizator onaj koji neprestano govori o mržnji, (umišljenim) neprijateljima, izdajnicima i razmaženim građanima.

Zahtevamo hitno pokretanje postupka protiv nezakonitog ponašanja imenovanih pripadnika PU Niš“, navodi se u saopštenju Nove stranke.

U suprotnom, neće biti dileme da su batinaši pod premijerovom radikalskom vlašću postali zaštićena kategorija građana, a to ne sme da se desi, zaključuje se u saopštenju.

(Kraj)


Podeli:
  1. Beznačajna stranka na čelu sa neuspešnim privrednikom i još manje uspešnim političarem, izmišlja događaje kako bi privukla medijsku pažnju koje nema, jer kao takvi, nemaju šta da ponude narodu, već izmišljaju navodne afere, kojih u stvari nema.
    0    0

Comments are closed.