Novi detalji tragedije: Na pružnom prelazu poginuo mladić, dvojica teško povređena

Novi detalji tragedije: Na pružnom prelazu poginuo mladić, dvojica teško povređena
Podeli:

U tragediji koja se sinoć dogodila na pružnom prelazu u selu Brestovac kod Leskovca, život je na licu mesta izgubio A.M. (26) iz naselja Toponica pored Gadžinog Hana, potvrđeno je u leskovačkoj policiji.

On se nalazio u automobilu marke “Ford galaks”, koji se sudario sa putničkim vozom na relaciji Niš-Preševo. U istom vozilu bila su još 4 njegova druga, svi iz Gadžinog Hana. Teške povrede zadobili su S.T. (22) i E.D. (27), a lakše F.D. (16) i Z.D (23).

U Urgentni centar Opšte bolnice Leskovac primljeni su samo S.T. sa prelomom lobanje, koji je prebačen u Klinički centar Niš, i maloletni F.D.

Za volanom automobila se nalazio teško povređeni E.D.

Tragedija se dogodila u 19,40 sati u naselju Brestovac kada se automobil, koji je dolazio iz pravca Bojnika, iznenada našao na pružnom prelazu i sudario sa vozom. Od siline udara, vozilo, koje je voz udario sa čeone strane, je odbačeno i završilo na metalnom stubu pored pruge.

Očevici iz voza ispričali su Jugmedii da su videli stravičnu scenu, smrskani automobil i lakše povređene mladiće kako pokušavaju da izvuku svoje drugove iz automobila.

Očevici takođe tvrde da su videli podignutu rampu na pružnom prelazu, ali u leskovačkoj policiji je rečeno da je rampa bila propisno spuštena pre nego se dogodila nesreća.

Zbog ove tragedije železnički saobraćaj na relaciji Niš-Preševo bio je u prekidu od 7,40 do 50 minuta posle ponoći.

________________________________

Povređeni: Rampa je bila podignuta

Zoran Denić

Lakše povređeni Zoran Denić, koji je sedeo nazad sa poginulim Aleksandrom Markovićem i lkaše povređenim F.D, kaže da je rampa na pružnom prelazi bila podignuta. – Bili smo u šoku kada smo videli voz. Posle je nastao haos.

Stefan Tanić i E.D sedeli su napred i prilikom udarca izčeteli iz automobila. „Moj sin je leteo 15 metara u vazduh. Sada čeka operaciju vilice“, kaže Stefanov otac, kome je, takođe, sin rekao da je rampa bila podignuta.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Zalosno za izgubljenim i povredjenim mladicima!! Ali pitam se kako mogu u policiskom izvestaju pisati da je rampa bila spustena dali su bili u momentu udesa!!!Da su mladici krivi morali bi slomiti rampu i uleteti u kontak sa vozom ako nisu videli spustenu rampu!!
    U Leskovcu prema Vlasotincu celog proleca rampe su bile podignute a vozovi su prolazili prema Vranju i obrnuto!!

  2. Jao policija tvrdi da je bila propisno spustena rampa pa i u Leskovac kod brace djokic nikad nije spustena rampa ko nezna i ne prolazi stalno bez zaustavljanja prolazi,da je to nedelju dana pa da kazemo pokvarilo trenutno,sto je najgore nekad se spusta nekad ne i covek nezna sta da radi.Izgleda da treba da izlazimo iz kola da gledamo ide li voz.STRASNO !!!!!

    • Ma kriv je voz što je išao po prugu. Vi što pišete svakojake komentare umesto da ste učili propise a ne na mućku polagali znali bi ko ima prvenstvo na prugu bez obzira da li rampa radi ili ne.Mora da se stane i pogleda.Žalim što su mladi stradali ali ovo može da bude junačenje, bahatost ili opklada u trci sa vozom.

Comments are closed.